Yeni Nissan Leaf Avrupa’da tanıtıldı: Launch Edition 30.000 euro’dan başlayan fiyatlarla satılacak

Ototeknikveri     03 Ekim 2017 04:50

Nissan Norveç’te düzenlenen özel bir etkinlikle yeni elektrikli Leaf modelini Avrupa’ya tanıttı. İkinci nesil model yeni tasarım ve Nissan’ın ProPilot yarı otonom sistemi gibi yeni teknolojilerle geliyor.

Yeni Nissan Leaf Avrupa’da tanıtıldı: Launch Edition 30.000 euro’dan başlayan fiyatlarla satılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modelin en etkileyici özelliği ise tek şarjla 378 km’lik elektrikli sürüş mesafesi. Li-ion pil paketi yenilendi ve artık 40 kWh kapasiteye sahip. Otomobil gücünü 150 hp elektrikli motordan alıyor. Bu motorla Leaf 8.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Bu da selefinden 3.2 saniye daha kısa bir süre. Nissan en yeni elektrikli modeli 50 kW hızlı şarj cihazı ile 40 dakikada %80 şarj olabilecek. 7.5 kW güç kaynağı ile pilin tamamen dolması 5.5 saat sürüyor, 3 kW ev elektriği ile ise bu süre 16 saate çıkıyor. ProPilot asistan sistemi sayesinde yeni Leaf direksiyon, fren ve gazı kontrol edebiliyor, bunun için tek şerit ve düşük hızlı trafik ya da otoban koşulları olması gerekiyor. ProPilot Park fonksiyonu ise otomobilin kendini tamamen bağımsız şekilde park etmesine imkan veriyor.

 

Ayrıca yeni model ile birlikte e-Pedal teknolojisi geliyor. Bu teknolojiyle gaz pedalı freni çalıştırmak için de kullanılabiliyor, bu sayede otomobil durma noktasına getirilebiliyor ve fren enerjisi pili şarj etmek için kullanılabiliyor.

 

Yeni Nissan Leaf siparişe açıldı. Özel 2.Zero Launch Edition 30.000 euro’dan başlayan fiyatlarla satılacak. İlk otomobiller Avrupalı müşterilere 2018 yılının başında ulaşacak.

Son Güncelleme : 06 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo