Elektrikli otomobiller petrol talebini büyük oranda düşürecek

Ototeknikveri     08 Ekim 2017 10:29

2025 yılına kadar, elektrikli otomobillerin neden olduğu petrol talebi düşüşü İran'ın tüm petrol üretimiyle eş düzeye gelecek.

Elektrikli otomobiller petrol talebini büyük oranda düşürecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Neredeyse tüm otomobil markalarının daha fazla elektrikli model çıkartmayı planlaması ve giderek artan sayıda ülkenin içten yanmalı motorları sokaklardan yasaklamaya yönelik planları petrol üretimine büyük darbe vuracak.

Barclays analistlerine göre, elektrikli araçların yaygınlaşması ve daha iyi yakıt verimliliği, 2025 yılına kadar petrol talebini günde 3.5 milyon varile kadar düşürebilir. Bu, OPEC'in üçüncü en büyük petrol üreticisi olan İran'ın üretimi ile neredeyse eşit bir rakam.

Elektrikli araçlar 2040 yılına kadar pazarın üçte birini işgal ederse, bu talep günde 9 milyon varil düşüşe yol açabilir ve bu da Suudi Arabistan'ın günlük üretiminin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturuyor.

Fransa, Almanya, İngiltere, Çin ve Hindistan, geleneksel içten yanmalı motora sahip araçların yasaklanmasını veya sınırlandırılmasını öneren planlar üzerinde çalışıyor.

 

Barclays, elektrikli taşıtların kitlesel pazar statüsüne erişmeden önce gitmesi gereken uzun bir yol olduğunu da belirtiyor; otomobil endüstrisinin üretim hızını artırma yeteneği hala uzmanlar tarafından sorgulanırken, müşteriler daha yüksek fiyatlar ve pil ömrü sorunlarından çekinebilir.

Küresel elektrikli otomobil satışları, geçtiğimiz yıl yüzde 40 oranında arttı. Yollardaki toplam elektrikli araç sayısı yaklaşık 2 milyon adete, yani küresel filonun yüzde 0,2'sine ulaştı. Ucuzlayan petrol fiyatları da müşterileri SUV'ler gibi benzin tüketimi yüksek araçları satın almaya teşvik ediyor.  

Son Güncelleme : 11 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo