Yeni 2018 Mercedes A-Serisi'nin boyutu büyüyecek

Ototeknikveri     08 Ekim 2017 11:57

Büyük Mercedes A-Serisi hatchback sekiz versiyon ile gelecek, bunlar arasında sedan ve elektrikli modeller de olacak. Özel resimler tasarımın nasıl görüneceğini yansıtıyor.

Yeni 2018 Mercedes A-Serisi'nin boyutu büyüyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes, tamamen yeni A Serisi hatchback'e son rötuşları uyguluyor ve sekiz versiyon içerecek şekilde ürün grubunu genişletmeyi planlıyor. Dördüncü nesil hatchback, aynı fuarda sergilenen ilk nesilden tam 21 yıl sonra Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez yerini alacak. Sekiz A-Serisi versiyonunun ilkinin standart hatchback olacağı anlaşılıyor. Bu, daha şık bir dış tasarımı, yenilenen iç kabini ve pratik özellikleri içerecek. Casus fotoğraflar Audi A3 rakibinin önceki modelden biraz daha uzun ve geniş olacağını gösteriyor. Yeni modelde mevcut MFA platformunun güncellenmiş bir versiyonu kullanılacak.

 

Yeni modelde öncekinden çok daha şık LED farlar, daha büyük pencereler ve daha biçimli gövde panelleri en dikkat çeken özellikler olacak. İçeride, Mercedes, daha önceki orta konsol ve gösterge panelini yeni E-Serisinde bulunana benzer ikili ekranlı bir dijital kurulumla değiştirerek çok daha radikal bir yaklaşım benimsiyor.

 

A-Serisi'ne 2018 yılında yeni sedan versiyon da katılacak. Şangay'da Concept A Sedan ile önizlemesi yapılan dört kapılı model Audi A3 sedan ile rekabet edecek ve hatchback'e alternatif sunacak.

 

Sedanın gelişiyle Mercedes CLA dört kapılı coupe'yi daha tasarım odaklı bir otomobil haline getirme özgürlüğü bulacak. Bu model 2019'da gelecek ve muhtemelen şimdiki gibi bir CLA station ile tamamlanacak.

 

Mercedes-AMG, yeni A Serisi'ne iki performans modeli sunacak. AMG patronu Tobias Moers, yeni geliştirilen 400 hp 2.0 litrelik dört silindirli turboyu kullanacak yeni AMG A 45 hakkında açıkça konuştu.

 

A 45 Audi RS 3 benzeri modellere rakip olacak, ayrıca Moers Volkswagen Golf R ve Audi S3 gibi otomobillere rakip olacak daha düşük güçte bir AMG modeli üretme fırsatı da görüyor. Bu giriş seviyesi AMG'de muhtemelen 2.0 litre turbo motorun bir versiyonu kullanılabilir.

 

A-Serisi hatchback, sedan ve CLA çıktıktan sonra Mercedes dikkatini yeni nesil GLA crossover'e çevirecek. Bu model serinni geri kalanından SUV stil öğeleri ve biniş yüksekliği ile ayrılacak. Modelin en erken 2019 yılı sonuna kadar gelmesi beklenmiyor.

 

A-Serisinin tüm versiyonları, motor ve şanzıman kombinasyonlarını paylaşacak. Dizel modeller A-Serisi satışlarının büyük kısmını oluşturmaya devam edecek, yeni 2.0 litre dizel motor 2.1 litre motorun yerini alacak. 1.6 ve 2.0 litre turbo benzinli motorların çeşitli versiyonları da sunulacak. Plug-in hibrit A-Serisi hatchback versiyonu da yeni EQ Power etkiketi altında çıkarılacak.

 

A-Serisi yap-bozunun son parçası tam elektrikli Mercedes EQ A hatchback olacak. İki yıl içinde çıkması beklenen model en az 400 km elektrikli sürüş mesafesi vaad ediyor.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo