Skoda Karoq: Motor Seçenekleri ve Teknik Özellikler

Ototeknikveri     11 Ekim 2017 11:44

Yeni Skoda Karoq duyusal tasarımı ve inovasyonları ile etkileyici. Skoda Karoq, Skoda'nın genişlik, pratik "Simply Clever" özellikleri ve modern bağlantı çözümleri gibi tipik güçlü yönlerini daha da geliştirerek devam ettiriyor.

Skoda Karoq: Motor Seçenekleri ve Teknik Özellikler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu, tamamen özelleştirilebilir bir dijital gösterge paneli sunan ilk ŠKODA. Ön plana çıkan donanım özellikleri arasında, bagaj kapağını eller serbest olarak açan sanal pedal, çok sayıda sürücü destek sistemi ve isteğe bağlı VarioFlex arka koltuklar yer alıyor. VarioFlex koltuklar 'çok yönlü iç mekan' kavramına yepyeni bir anlam kazandırıyor.

 

Motorlar

ŠKODA KAROQ en güncel sürüş ve şasi teknolojisini sunuyor ve kendisini off-road nitelikleri ile çok yönlü bir model olarak sunuyor. 85 kW (115 PS) ila 140 kW (190 PS) arasında değişen güç çıkışları ile beş farklı motor seçeneği mevcut. Tüm motorlar turboşarjlı doğrudan enjeksiyonlu motorlar ve Durdur-Başlat teknolojisine, ayrıca fren enerjisi geri kazanımı özelliğine sahipler. Verimli motorlar EURO 6 emisyon standartlarını da karşılıyor. En güçlü dizel hariç, tüm motorlar 6 vitesli manuel veya 7 vitesli DSG şanzıman ile sipariş edilebiliyor. 140 kW (190 PS) 2.0 TDI, standart olarak tüm tekerleklerden çekiş ve 7 vitesli DSG ile donatılmış. 1.5 TSI'de ise silindir deaktivasyon özelliği sunuluyor.

 

1500 ila 3500 rpm arasında maksimum 250 Nm tork sağlayan, 110 kW (150 PS) güç çıkışı ile yeni 1.5 TSI motorun ayırt edici özelliği Aktif Silindir Teknolojisi (ACT). Bu sistem, güç çıkışları gerekli olmadığında kısa bir süre ikinci ve üçüncü silindirleri kapatarak çalışıyor. ACT sayesinde, motor, sürüş stiline bağlı olarak, 100 km'de 0,5 l yakıt tasarrufu sağlıyor. ACT, 1250 ila 4000 rpm arasında, 25 ila 100 Nm tork arasında ve 130 km / saate kadar bir hızda kullanılabiliyor.

 

140 kW (190 PS) güç çıkışı ile 2.0 TDI, 1750 ila 3250 rpm arasında mevcut 400 Nm'lik etkileyici maksimum torka sahip. Bu tor değeri olağanüstü çekiş gücü ve sportif hızlanma sağlıyor.

 

Diğer motorlar arasında 85 kW (115 PS) ile üç silindirli 1,0 TSI de bulunuyor. Bu motor dinamik güç geliştirme ve gırtlaktan gelen sesi ile etkileyici 200 Nm'lik maksimum tork değerine sahip. Seriyi tamamlayan iki dizel motor daha bulunuyor: 1,6 TDI, 85 KW (115 PS) güç çıkışı ve maksimum 250 Nm tork ile, dizel giriş seviyesi model. 110 kW (150 PS) 2.0 TDI, 1750 ila 3000 rpm arasında 340 Nm'lik güçlü torka sahip ve kusursuz sürüş sunuyor.

 

Her iki 2.0 TDI versiyonunda da, egzoz gazı sistemine üre enjeksiyonu başlatan bir SCR sistemi (Seçici Katalitik Reaksiyon) bulunuyor. Bu, zararlı azot oksitleri egzoz gazından ayıran bir kimyasal reaksiyona neden oluyor.

 

Şanzımanlar

6 vitesli manuel veya 7 vitesli DSG şanzıman seçimi

 

Kompakt SUV için mevcut olan tüm şanzımanlar geniş bir vites aralığına sahip. Kısa oranlara sahip daha düşük vitesler sportif bir hızlanma sağlarken, en yüksek vites uzun oranıyla yakıt tüketimini azaltıyor.

 

85 ila 110 kW arası güç çıkışı olan motorlar, 6 vitesli manuel şanzıman ile birlikte geliyor. 110 kW (150 PS) güç çıkışı sağlayan 2.0 TDI motorun manuel şanzımanı, bir magnezyum kasa ile geliyor. Vites çubuğu hareketi kısa, vites konum ızgarası ise hassas.

 

İki otomatik 7 vitesli DSG şanzıman da seçenekler arasında mevcut. DSG'nin kuru debriyajlı versiyonu, sadece iki tekerden çekişli versiyon için geçerli.

 

Yüksek tork değerlerine uygun 7 vitesli, yaş debriyajlı DSG şanzıman, dört tekerlekten çekişli araçlar için kullanılıyor. Sıcaklık kontrolü, motor soğutma sistemine bağlı bir ısı eşanjörü tarafından sağlanıyor.

 

DSG şanzımanlar motor torkunu üç şaft vasıtasıyla aktaran son derece kompakt bir tasarıma sahip: bir giriş ve iki çıkış şaftı. Düzenek iki alt şanzımandan oluşuyor, iki çoklu plakalı debriyaj vitesleri çalıştırıyor. Sürüş esnasında, her ikisi de daimi olarak aktif olmasına rağmen, aynı anda sadece bir alt şanzıman devreye giriyor. Sürücü örneğin üçüncü viteste hızlandığında, ikinci alt şanzıman zaten devreye girmeye hazır ve dördüncü vitesi önceden seçmiş oluyor. İki debriyajın kullanılması nedeniyle vites bir saniyeden kısa sürelerde değiştirilebiliyor ve kayda değer çekiş kaybı olmuyor. Sürücü, vites kolunu veya direksiyon simidini kullanarak elle DSG'yi kontrol edebiliyor. Eko modu, isteğe bağlı Sürüş Modu Seçimi ile birlikte tüketimini düşüren bir "boşta" fonksiyonuna sahip: sürücü ayağını gaz pedalından çeker çekmez, otomobil vites boşta çalışmaya başlıyor.

 

Şasi

Gelişmiş şasi tasarımı

 

Ahenkli tasarımı ile en yeni teknoloji şasi kompakt SUV'ye özgün nitelikler katıyor. Çok ileri yerleştirilmiş ön aks - üçgen süspansiyon çatalları ve çelik altçerçeve ile MacPherson tasarımı - akslar üzerindeki tork dağılımını daha dengeli hale getiriyor. Ön tekerlek izi uzunluğu 1576 mm.

 

Önden çekişli araçların arka kısmında, yerden tasarruf sağlayan rot çubuklu aks kullanılıyor. Bu aynı zamanda tam boyutlu stepne için de yer açıyor. Dört çekişli versiyonlarda dört bağlantılı arka aks bulunuyor. Arka tekerlek izi uzunluğu 1541 mm.

 

Kılıç şeklindeki arka aks taşıyıcıları sürüş ve frenleme kuvvetlerini absorbe ediyor. Tekerlek başına üç süspansiyon çatalı, tekerlekleri yola göre her zaman optimum konumda tutuyor.

 

Kompakt SUV'nin dört tekerden çekiş sistemi, kaygan zeminlerde veya ağır bir römork çekerken bile en iyi sürüş özelliklerini garanti ediyor. ŠKODA KAROQ, elektronik kontrollü çoklu plakalı debriyaj ile donatılmış. Çeşitli sensörler (tekerlek hız sensörü, direksiyon açısı sensörü, boylamsal ve yanal hızlanma sensörü, gaz pedalı konumu, motor devri, tork ve diğerleri gibi) sürüş durumunu sürekli olarak değerlendiriyor ve ölçülen değerleri dört çekişli sürüş sisteminin elektronik donanımına iletiyor, burada optimum tork dağılımı hesaplanıyor ve uygulanıyor.

 

ŠKODA KAROQ bir çekme aracı olarak da uygun. Motor ve motor tipine bağlı olarak, maksimum çekme kapasitesi iki tona kadar çıkıyor.

 

Dört tekerden çekişli versiyonlarda, elektronik diferansiyel kilidi (EDL) arka aks üzerinde ek çekiş desteği sağlıyor. Böylece değişken yol yüzeylerinde rahat bir başlangıç yapılması mümkün oluyor. Eğer bir tekerlek patina yapıyorsa, EDL bu tekerleği yavaşlatıyor ve gücün daha iyi çekişe sahip olan tekerleğe aktarılmasını sağlıyor.

 

Sürüş modu

 

Dinamik Şasi Kontrolü sayesinde ŠKODA KAROQ sürücüleri üç farklı şasi moduna sahip: Konfor, Normal ve Spor. Elektrikli valfler amortisörlerin çalışmasını ayarlıyor. Bir bilgisayar, yol durumuna, tercih edilen sürüş stiline ve seçilen moda bağlı olarak işlemi denetliyor. DCC, gerektiğinde amortisörleri otomatik olarak sertleştirerek aktif güvenliğe katkıda bulunuyor. Bu, daha fazla stabilite, daha iyi çekiş ve daha kısa fren mesafeleri sağlıyor. DCC şasi kontrolü, dört tekerlekten çekişli modeller için mevcut.

 

Sürüş Modu Seçimi ile, sürücü, direksiyon karakteristiklerini, DSG şanzımanının çalışmasını ve Normal, Eko, Spor ve Bireysel modlarında diğer sistemlerin ayarlarını değiştirebiliyor. Bireysel ayarlar, dört sürücüye kadar isteğe bağlı kişiselleştirilebilir anahtarda saklanıyor.

 

Kar modunda, kaygan yol yüzeyleri ile başa çıkmak için elektronik yardım sistemleri devreye giriyor. Burada, Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS), Off-Road modundakine benzer şekilde çalışıyor (fren takozu olarak kayan tekerleklerin önüne yığılmış kar kullanılıyor).

Son Güncelleme : 14 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo