DOĞALGAZI FİAT PANDA'YA ÖDÜL

Ototeknikveri     21 Ekim 2013 10:10

Fiat Panda CNG modeli ile “Ecobest 2013” ödülünün sahibi oldu

DOĞALGAZI FİAT PANDA'YA ÖDÜL
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2012 yılında, Avrupa’nın en çok satan otomotiv üreticileri arasında 6. kez üst üste en düşük ortalama karbon emisyonuna sahip marka unvanını alan Fiat, 0.9 litrelik TwinAir Turbo motora sahip Panda Natural Power modeli ile “Ecobest 2013” ödülünü almaya hak kazandı. Otomotiv sektöründe çevre dostu yeşil ürün ve teknolojileri desteklemek amacıyla 12 yıldan bu yana verilen “Ecobest” ödülü, toplam nüfusu 300 milyonu aşan çeşitli Avrupa ülkelerinden 15 uzman gazetecinin oluşturduğu ortak bir jüri tarafından değerlendiriliyor. 
 
Fiat, alternatif yakıtlar alanında, CNG yakıtlı motorları, şehir içi kullanımda hava kirliliğinin azaltılması ve karbon emisyonunun sınırlandırılmasına katkı sağlamak açısından en uygun teknolojik çözüm olarak kabul ediyor. Bu doğrultuda geliştirilen, CNG ile çalışan ve 0.9 Twinair motorlu Fiat Panda, 100 km’de ortalama 3.1 kg yakıt tüketiyor ve 86 gr/km’lik karbondioksit emisyonuyla dikkat çekiyor.. 
 
Fiat Grubu, 15 yıldan fazla bir süredir yürüttüğü çalışmalarıyla, ticari yük taşımacılığı yapan profesyoneller dahil çok geniş yelpazedeki bir müşteri kitlesinin ihtiyaçlarına bünyesinde çift yakıt (CNG/petrol) besleme sistemini barındıran araçları ile cevap vermeye çalışıyor. Fiat Grubu, 1997 yılından bu yana, sıkılaştırılmış doğalgazla çalışan 560.000’in üzerinde otomobil ve ticari araç satışı gerçekleştirdi. 

Son Güncelleme : 21 Ekim 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo