Yeni Audi A7 Sportback: Lüks sınıfında Audi'nin sportif yüzü

Ototeknikveri     20 Ekim 2017 05:38

A7 Sportback, yeni Audi tasarım dilini büyük ölçüde temsil ediyor ve Prologue çalışmaları ile yapılan tasarım vaatlerini gerçeğe taşıyor. Dört kapılı coupe, ilericilik konusunda lüks sınıfında standartları belirliyor. Dinamik çizgiler, sistematik dijitalleştirme, sportif sürüş deneyimi ve çok yönlü bir alan konsepti ile A7 Sportback, yeni bir Gran Turismo tarzı sunuyor.

Yeni Audi A7 Sportback: Lüks sınıfında Audi'nin sportif yüzü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

En güzel dinamikler: dış tasarım

 

A7 Sportback'in dış tasarımı, Audi'nin Prologue çalışmasında sunduğu ve A8 ile başlattığı yeni tasarım dilinin bir ifadesi. Geniş yüzeyler, keskin kenarlar ve gergin, atletik çizgilere sahip A7, her açıdan dinamikleri ve ilerlemeyi temsil ediyor.

 

Ön kısımda, Audi A8'inkinden daha geniş ve daha alçak tek çerçeveli ön panjur, dar farlar, konturlu havalandırma girişleri ve düz burun ilk bakışta Gran Turismo'nun sportifliğini taşıyor. Farlar üç versiyon halinde mevcut. Orta ve üst donanım seviyeleri ile, aydınlatma imzası dijitalleşme temasını yansıtıyor: 12 bitişik aydınlatma segmenti dar boşluklarla ayrılmış, bunlar bilgisayar kodlarındaki 0 ve 1'leri çağrıştırıyor. En üst donanım seviyesinde HD Matrix LED farlar Audi lazer ile geliyor.

 

Audi A7 Sportback, uzun motor kaputu, uzun aks mesafesi ve kısa çıkıntıları olan atletik bir heykel olarak tanımlanabilir. Hassas konturlar çapı 21 inç olan tekerlekleri vurguluyor ve Audi'nin quattro genlerine gönderme yapıyor. Bu genler aracın vücut oranlarını da belirliyor. Silüet, arka tarafa keskin bir şekilde atlayan dinamik tavan çizgisi ile tanımlanıyor. Büyük coupe'nin sportif karakterini tanımlayan dört rakam: uzunluk 4969 milimetre, aks mesafesi 2926 milimetre, genişlik 1908 milimetre, yükseklik ise 1422 milimetre.

 

Önceki modeldeki gibi, arka uç bir yatı andırıyor. Uzun bagaj kapağı, çıkıntılı ve kıvrımlı bir dudak ile son buluyor. Bu kısımdaki entegre spoyler 120 km/s hıza ulaşıldığında otomatik olarak genişliyor. Düz bir ışık şeridi - Audi'nin en üst düzey modellerinin tümünde ortak olan bir tasarım özelliği - 13 dikey bölümden oluşan arka lambalara katılıyor. Kapıların kilidi açıldığında ve kilitlendiklerinde arka lambalarda ve farlarda hızlı hareket eden ışık animasyonları oynatılıyor. Yeni Audi A7 Sportback'in dış tasarımında pek krom kullanılmamış. Dış cephede sekizi yeni olan 15 renk seçeneği sunuluyor. İsteğe bağlı S Line dış cephe paketi, ön panjur, ön hava girişleri, eşikler ve ön ve arka difüzörlerdeki değişikliklerle daha da etkileyici bir görünüm veriyor.

 

Show otomobili tasarımı üretime geliyor: iç kabin

 

İç mekan tasarımı ve teknolojiyi benzersiz bir şekilde kaynaştırıyor. Yeni Audi A7 Sportback'in iç mekanı, fütüristik atmosferiyle göz kamaşıyor. Sadeleştirilmiş, temiz tasarım dili, gerginlik ve sakinlik arasında benzersiz bir denge üzerine kurulu. Yatay çizgiler ve şık gösterge paneli havadar bir ferahlık duygusu sağlıyor. Orta konsol, sürücüye odaklı ve Gran Turismo'nun sportif karakterinin altını çiziyor. Dört önemli değer iç kabin temasını karakterize ediyor: ilerleme, sportiflik, sezgisellik ve ince zevk. Tüm renkler, döşeme malzemeleri ve kaplamalar, temel sürümden en üst sürüme kadar, S Line spor paketi ve sofistike Valcona deri ile birlikte, yeni bir estetiğin altını çiziyor. İsteğe bağlı ortam aydınlatma paketi konturları takip ediyor ve kabini şık bir şekilde aydınlatıyor.

 

10.1 inç üst ekran (MMI navigation plus ile birlikte) sürücüye doğru eğimli. Siyah panel optiği sayesinde ve grafit gri tokalı alüminyum çerçevesiyle, ekran kapatıldığında gösterge panelinin içinde neredeyse kayboluyor. Ekran açılır açılmaz kullanıcı arabirimi görüntüleniyor. İç tasarıma uygun olarak, görünüm sadeleştiriliyor ve kısaltılıyor. Tüm ekran içeriği hızlı bir şekilde kaydedilebiliyor.

 

Parmaklarınızın ucunda kontrol: MMI dokunmatik yanıt kontrol sistemi ve çevrimiçi ses kontrolü

 

Yeni Audi A7 sistematik olarak A8 dijitalleştirme stratejisini sürdürüyor. İç mimari, Audi'nin yeni MMI dokunmatik tepkili işletim konseptiyle sorunsuz bir şekilde kaynaşıyor. Döner düğmenin ve önceki modelin geleneksel düğmelerinin ve kumandalarının yerini, iki büyük, yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran alıyor.

 

Sürücü, multimedya sistemini üst ekrandan kontrol edebiliyor. Orta tünelin asimetrik konsoluna monte edilen 8.6 inç alt ekran klima kontrol sistemine, konfor işlevlerine ve metin girişine erişim sağlıyor. Sürücüler, bileklerini otomatik şanzımanın geniş vites kolu topuzunda dinlendirebiliyor.

 

Audi, yeni modelde ön camın üzerine önemli bilgileri yansıtan isteğe bağlı "head-up display" özelliği de sunuyor. MMI navigation plus ayrıca, 12.3 inç ekranlı Audi sanal kokpiti de içeriyor.

 

MMI dokunmatik tepkili işletim konsepti, dokunmatik ve akustik geri bildirim özelliklerine sahip ve bir akıllı telefon kadar sezgisel kullanım sunuyor. Kullanıcılar, parmaklarının ucunda her komutlarını duyuyor ve hissediyorlar. Mantıksal ve düz menü yapısı ile sistem, çeşitli araç işlevlerine hızlı erişim sağlıyor ve kişiselleştirilebiliyor.

 

Yeni A7 Sportback'in isteğe bağlı sesli kontrolü, işlemleri daha da kolaylaştırıyor. MMI navigation plus ile gelen doğal konuşma diyalog sistemi, otomobilde kayıtlı verileri ve buluttaki ayrıntılı verileri aynı anda kullanarak soru ve komutları işleyebiliyor.

 

Daha fazla kolaylık ve güvenlik için tamamen bağlı: bilgi-eğlence ve bağlantı özellikleri

 

Kapsamlı bağlantı özellikleri ile Audi A7, uzun mesafeli yolculuklar için mükemmel bir şekilde donatılmış. Müşterilere daha fazla kolaylık, güvenlik ve özelleştirme seçenekleri sunuluyor. Gran Turismo, Audi A8 ile aynı bilgi-eğlence ve bağlantı özellikleri yelpazesine sahip. Yedi sürücüye kadar, tercih edilen ayarlar tek tek kullanıcı profillerine kaydedilebiliyor. 400 kadar parametre kişiselleştirilebiliyor. Audi Connect çevrimiçi hizmetler de genişletildi. Yenilikler arasında trafik işaretlerini ve Audi filosunun ortak bilgi ağını kullanan Car-to-X (otomobil ve çevresi arasındaki etkileşim) servislerine ilişkin tehlike bilgileri de bulunuyor (örneğin yolun ilerideki bir kısmında meydana gelen kazanın haber verilmesi).

 

Yeni A7 Sportback standart olarak MMI radyo ile birlikte geliyor; MMI navigation ve MMI navigation plus seçenekleri mevcut. Modelde dört ses sistemi seçeneği var. Üst sürüm olan Bang & Olufsen gelişmiş ses sistemi, arka koltuklara büyüleyici 3B ses veriyor.

 

Akıllı ve kullanışlı: Audi AI sistemleri

 

Sürücü AI düğmesi ile 2018 yılında kullanıma sunulacak olan Audi AI uzaktan park pilotunu ve Audi AI uzaktan garaj pilotunu devreye sokabiliyor. Böylece A7 Sportback park alanına veya garaja girip çıkmak için otonom olarak manevra yapabiliyor. Sürücü, akıllı telefonunda myAudi uygulaması aracılığıyla işlevi başlatmadan önce arabadan çıkabiliyor. Sürücü manevrayı izlemek için Audi AI düğmesini işlem boyunca basılı tutuyor. Merkezi sürücü yardım denetleyicisi (zFAS) çevrenin görüntüsünü sürekli olarak işlemek için sofistike bir dizi sensörden gelen verileri birleştiriyor. Donanım seviyesine bağlı olarak beş radar sensör, beş kamera, 12 ultrasonik sensör ve bir lazer tarayıcı sunuluyor.

 

Audi AI sistemlerinin yanı sıra, yeni A7 Sportback, sürücü için işleri kolaylaştırmak amacıyla toplam 39 sürüş yardım sistemi sunuyor. Bunlar üç paket halinde ayrılmış: Audi AI park paketi (2018'de başlıyor), yeni geçiş yardımıyla şehir yardım paketi ve Tour yardım paketi. Bunlar arasında, tüketimin azaltılmasına yardımcı bir sürüş stilini kolaylaştıran verimlilik asistanı ve adaptif sürüş kontrolünü (ACC) tamamlayan adaptif sürüş asistanı (ADA) gibi sistemler de yer alıyor. Tüm sürücü yardım sistemleri gelişmiş kontrol mekanizmalarına sahip.

 

Yol tutuşu ve uzun mesafede konfor: şasi

 

Yeni A7, sportiflik ve konfor sentezini daha da genişletiyor. İsteğe bağlı dinamik dört tekerlekli sürüş, şasi için merkezi kontrolör olan yeni elektronik şasi programı (ECP) ve güncellenmiş havalı süspansiyon, daha çevik ve rahat sürüş sağlıyor. A7 bu nedenle mükemmel bir Gran Turismo: kıvrımlı taşra yollarında dinamik ve çevik, uzun karayolu yolculuklarında rahat.

 

Ön ve arka akslar birçok yönden sıfırdan geliştirildi. Standart progresif direksiyon şimdi yoğun yol geri bildirimi için yeni bir konsepte sahip. Büyük tekerleklerin arkasına (21 inç ve 255/35) 400 milimetre (15.7 inç) çapındaki disklere sahip alüminyum sabit kaliper frenler monte edilmiş. Kullanıcılar, dört süspansiyon ayarından birini seçebiliyor: geleneksel bir çelik yaylı süspansiyon, sürüş yüksekliğini 10 milimetre (0,4 inç) düşüren spor süspansiyon, elektronik olarak kontrol edilen amortisör ve kendi kendini dengeleyen uyarlanabilir havalı süspansiyon.

 

Şasiyle ilgili en üst düzey inovasyon, dinamik dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi. Sistem mükemmel çeviklik ve konfor bileşimi sağlıyor. Direksiyon oranı, ön ve arka dingildeki aktif direksiyon müdahaleleri vasıtasıyla hız fonksiyonu ile 9.5: 1 ve 16.5: 1 arasında değişiyor.

 

Opsiyonel spor diferansiyel yol tutuşunu daha da iyileştiriyor. Sürüş torku arka tekerlekler arasında aktif olarak dağıtılarak, dört çekişli sürüş sistemi destekleniyor. Dinamik dört çekişli sürüş, kontrollü sönümleme ve adaptif havalı süspansiyon gibi, spor diferansiyel de elektronik şasi platformunun (ECP) kontrol fonksiyonunun içine entegre edilmiş. Bu sistemler maksimum hassasiyet için birbiriyle bağlantılı çalışıyor. Sürücü Audi Drive Select sistemini farklı biniş profillerini aktive etmek için kullanabiliyor, böylece isteğe göre konfor ya da sportif sürüş özellikleri öne çıkartılabiliyor. Bu modlar arasındaki farklar, önceki modele göre daha da geliştirilmiş.

 

Geniş tabanlı elektrifikasyon: daha fazla konfor ve verimlilik için yarı hibrit sistem

 

A7 Sportback'de kullanılan tüm motorlar, daha fazla konfor ve verimlilik için yeni bir yarı hibrit sistem (MHEV) ile standart olarak geliyor. İki V6 motorla, 48 voltluk birincil elektrik sistemi kullanılıyor. Alternatör kayışlı marş motoru (BAS) bir lityum iyon pil ile birlikte çalışıyor ve frenleme esnasında 12 kW'a kadar bir geri kazanım performansı sağlıyor. 55 ile 160 km / a arasındaki hızlarda, dört kapılı coupe vites boşta sürüş modunda çalışabiliyor ve daha sonra BAS vasıtasıyla rahatlıkla yeniden başlatılabiliyor.

 

Durdur-başlat fonksiyonu önemli ölçüde geliştirildi ve şimdi 22 km / s hızla aktive oluyor. Standart ön kamera ile kombinasyon halinde, araç ileri hareket etmeye başlar başlamaz motor kapalıyken öngörüsel olarak yeniden başlatılabiliyor. MHEV teknolojisi yakıt tüketimini 100 kilometrede 0,7 litreye kadar düşürüyor.

 

Yeni Audi A7 Sportback başlangıçta 3.0 V6 TFSI ile piyasaya çıkacak. V6 turbo 250 kW (340 hp) güç çıkışı ve 500 Nm tork üretiyor. Dört kapılı coupe, 0'dan 100 km / saat'e 5.3 saniyede çıkıyor ve maksimum hız 250 km / saat. Audi A7 55 TFSI giriş versiyonu 154 gram CO2 emisyonu ve 6,8 litre/100 km yakıt tüketimi değerleri ile geliyor. 3.0 TFSI, yedi vitesli S tronic şanzıman ile eşleştirildi. Quattro sürüş sistemi, gerektiğinde arkadan çekişe geçebilen verimli ultra teknolojisini kullanıyor. Üretime başlandıktan kısa bir süre sonra ilave dört ve altı silindirli benzinli ve dizel motorlar sunulacak.

 

Kaporta konsepti: Coupé, Sedan ve Avant birarada

 

A7 Sportback, tüm dünyanın en iyilerini birleştiriyor ve sürücüler için hem iş dünyası hem de rekreasyon amaçlı dinamik bir yol arkadaşı oluyor. Bir Coupé tasarımı, bir Sedanın ferahlığı ve bir Avant'ın değişkenliği birarada sunuluyor. A7 Sportback'in iç konsepti dinamik bir tavan çizgisine sahip olmasına rağmen daha fazla alan ve daha rahat oturma sunuyor. Önceki modelle karşılaştırıldığında, iç uzunluk 21 milimetre arttı ve daha fazla arka diz mesafesi sunuluyor. Arka yolcular aynı zamanda daha fazla baş mesafesinin keyfini çıkarıyor. Yükleme genişliği de önceki modele kıyasla artmış ve 1050 milimetre olarak ölçülüyor.

 

Tamamen yeni koltukların çok sayıda ayar sunmasının yanı sıra, özel konturlu ön koltuklarda havalandırma ve masaj fonksiyonu da bulunuyor. Tekli arka koltuklara sahip konfigürasyon (alternatif: 2 + 1 oturma sırası) bol alan ve konfor sunuyor. Yeni yüksek teknoloji seçenekleri, Audi A7 Sportback ile daha da konforlu ve rahat bir hayat vaat ediyor. Hava kalitesi paketi iç hava kalitesini, hoş ve hafif kokular, iyonizer ve etkili bir kombinasyon filtresiyle iyileştiriyor.

 

Alüminyumdan yapılmış büyük bileşenlerle, çelik ve alüminyum kompozit yapıya sahip olan kaporta, gelişmiş kullanım ve daha fazla konfor için önemli bir faktör. Dört kapılı coupe, gövde sertliği, aeroakustik ve aerodinamik bakımından üst seviyede. Gran Turismo gelişmiş akustik konforla yolcularını şımartıyor ve sofistike aerodinamik sayesinde minimum rüzgar sesi duyuluyor.

 

Panoramik cam tavan, kabin içine daha fazla ışık katıyor. Isıtmalı ön cam ve entegre püskürtücülü silecekler, daha fazla kolaylık sağlamak için ilave seçenekler arasında.

 

Oldukça dinamik çizgilere rağmen, bagaj bölmesi 535 litrelik bir temel kapasiteye sahip. Arka koltuklar katlanarak bu kapasite 1390 litreye yükseltilebilyior. Bagaj bölmesi, opsiyonel yedek lastiğin yanı sıra, iki golf çantası yatay olarak sığacak şekilde optimize edilmiş. İsteğe bağlı sensör kontrollü arka kapak ayak hareketi ile otomatik olarak açılıp kapanıyor.

 

Yeni Audi A7 Sportback, Neckarsulm fabrikasındaki montaj hattından indi ve Şubat 2018 sonlarında Alman pazarında piyasaya çıkacak. 55 TFSI quattro S tronic için taban fiyat 67.800 Euro.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir40939 bu aracı gerçekten merakla beklıyordum. Harika bir tasarım ve görselliği mevcut. Şanzıman konusunda saten denilecek tek bir kelime bile yok http://iptvtr.net

    20 10 2017 05:34 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo