Eski Ford Mühendisinden Yanmalı Motorlarda Devrim

Ototeknikveri     20 Ekim 2017 05:48

Modüler V8 ve Duratec V6'dan sorumlu Ford'un eski mühendislerinden Jim Clarke'ın içten yanmalı motorlarda devrim için bir fikri var.

Eski Ford Mühendisinden Yanmalı Motorlarda Devrim
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yakıt verimini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanan Clarke'ın yeni fikri, bir motorun her silindiri için iki gaz kelebeği gövdesi ve tek bir turboşarj kullanmayı içeriyor. Navistar ve Kohler'daki motor bölümlerinin eski başkanı Dick Fotsch ile ortaklık kuran mühendis, sonuçlara göre her bir silindirin normal bir yanmalı motordan önemli derecede daha hızlı dolduğunu ve dolayısıyla hemen hemen anlık tork seviyeleri yarattığını söylüyor. Ayrıca, her silindir için bir turboşarj takılması, bunların egzoz supaplarına çok yakın yerleştirilemesi anlamına geliyor. Bu turboşarjlar normal bir turboya göre önemli ölçüde daha küçük ve bu nedenle daha hızlı. Clarke, motor patent başvurusunda bu ayarın turbo gecikmesini ortadan kaldırabileceğini belirtti.

 

Clarke'ın motor tasarımı bu aşamada tamamen teorik ve bir prototip üretilmedi. Bununla birlikte, Clarke'in fikri ve Koenigsegg'in eksantriksiz motoru belki de içten yanmalı motorların henüz ölmeyeceğini gösteriyor.

Son Güncelleme : 22 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo