Toyota'nın S-Serisi rakibi, yeni nesil hidrojen teknolojisini sergiliyor

Ototeknikveri     25 Ekim 2017 12:28

Ar-Ge yöneticisi, Toyota Fine-Comfort Ride'nin yakıt hücresi paketinin % 50 verimlilik artışı ve maliyet tasarrufu sağlayacağını belirtti.

Toyota'nın S-Serisi rakibi, yeni nesil hidrojen teknolojisini sergiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota'nın Fine-Comfort Ride konsepti, Tokyo otomobil fuarında şirketin yeni nesil hidrojen yakıt hücresi teknolojisini temsil ediyor. Fuarda konseptin tanıtımı Ar-Ge yöneticileri tarafından yapıldı.

Yetkililer ayrıntıları açıklamamasına rağmen, yeni nesil yakıt hücresinin bugünkü tek hidrojenli Toyota üretim modeli olan Mirai'den daha küçük, daha hafif, daha verimli ve daha ucuz olduğunu doğruladılar. Toyota Ar-Ge başkanı Kiyotaka Ise, her yeni nesil aktarma organında maliyetleri düşürmek ve performansı % 50 oranında artırmak istediklerini belirtti. Kiyotaka maliyeti düşürmek için platin miktarını azaltmayı ve satışları artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Geliştirme maliyetleri hesaba katıldığında Toyota, Mirai'nin her satışında önemli derecede zarara uğruyor.

 

Daha küçük güç aktarma organı, Toyota'ya kabinin boyutlarını Fine-Comfort Ride'nin tam uzunluğu ve genişliği boyunca esnetme imkanı verdi. Köşelere yakın konumlandırılmış tekerleklerin her birinde bir elektrikli motor var. Fine-Comfort Ride, yaklaşık 2 metre genişliğinde, bu da Mercedes-Benz S-Serisi'nden 11 cm daha fazla. Fine-Comfort Ride, geleneksel bir süspansiyon düzenlemesi kullanıyor; mühendisler, konfor avantajlarının, güç aktarma organları ve tekerlek içi elektrikli motor düzenlemesinden geldiğini söylüyorlar.

Fine-Comfort Ride'nin gövdesi aerodinamik olarak verimli olacak şekilde biçimlendirilmiş ve yolun veya lastiklerin oluşturduğu gürültüyü hafifletmek için alt kısmında benzersiz bir kaplama ile çalışıyor. Japon test çevrimine göre, otomobil 6 kilogramlık deponun her dolumunda 1000 km gidebilecek.

İç kabinde, otomobilin isminin de işaret ettiği gibi, odak noktası konfor. Koltuklar duruşa göre (tamamen yatırılmış bir uyku pozisyonu dahil) ayarlanabiliyor, sayısız dijital ekranlar ve projeksiyon ekranları yolcuların etrafında bulunuyor ve sohbet düzenine yardımcı olmak veya kişisel alanlar yaratmak için koltuk düzeni değiştirilebiliyor. Özellikle, en arka koltuklar kanepe benzeri bir konfigürasyonda, ön iki sıra ise ayrı koltuklardan oluşuyor.

 

Toyota yöneticileri Fine Comfort Ride'nin otonom sürüş işlevleri düşünülerek tasarlandığını henüz doğrulamasa da, ön koltuktaki yolcuların koltuklarını arkaya döndürerek sohbet konumu alabilmesi bunun mümkün olduğunu düşündürüyor.

Toyota Mirai de dahil olmak üzere mevcut hidrojenle çalışan araçlarda olduğu gibi, Toyota, Fine-Comfort Ride'nin de yaklaşık üç dakika içinde yakıt ikmali yapabileceğini söylüyor.

 

Toyota yetkilileri, konseptin tam ağırlığını vermeseler de 2 tonu geçeceğini söylediler.

 

Son Güncelleme : 26 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo