Japonya'ya özel Mazda CX-8 SUV Tokyo'da tanıtıldı

Ototeknikveri     26 Ekim 2017 04:02

Mazda, yedi koltuklu crossover pazarına CX-8 SUV ile katıldı ancak yeni model en azından şimdilik Japonya dışına çıkmayacak.

Japonya'ya özel Mazda CX-8 SUV Tokyo'da tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mazda CX-8, 2017 Tokyo Motor Show'da tanıtıldı. Crossover Temmuz ayında duyurulmuştu ancak önümüzdeki yıl satışa çıkmasının öncesinde bu hafta ilk kez halka açıldı.

 

Başlangıçta sadece Japonya'da mevcut olacak CX-8, yenilikçi yedi koltuklu bir düzene ve ikinci koltuk sırası için üç farklı konfigürasyona sahip.

Altı koltuk modunda, iki orta koltuk bir orta konsol kutusundan faydalanacak şekilde konumlandırılabiliyor. İki kaptan koltuğuna ayarlanabilir kol dayamaları takılabilirken, saklama kutusu çıkartıldığında, ikinci ve üçüncü sıra arasında kolaylıkla erişim sağlanabilecek bir alan oluşuyor. CX-8 crossover'de yedi koltuklu oturma düzeninin yanı sıra, beş adet arka koltuk ağır veya hacimli yük taşımak üzere ekstra alan yaratmak için katlanabiliyor.

CX-8, 188 bhp güç çıkışı ve 450 Nm tork üreten Mazda'nın 2.2 litrelik SkyActiv dizel motoruyla güçlendiriliyor. Ayrıca altı ileri otomatik şanzıman, yeni bir dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılmış.

 

Güvenlik, CX-8 üzerinde önemli bir husus. Tüm donanım seviyeleri, yarı otonom sürüş özelliklerini destekleyen Mazda'nın i-ACTIVSENSE gelişmiş güvenlik teknolojisi ile donatılmış. Arka park sensörleri ile birlikte, park etmeye yardımcı olmak için 360 derecelik bir monitör de otomobilde bulunuyor.

CX-8, Japonya'da Aralık ayında satışa çıkacak ve fiyatlar, beş kişilik CX-5 crossover ile paralel şekilde 3.2 milyon ile 4.2 milyon Yen (28.830 - 31.277 euro) aralığında olacak.

Son Güncelleme : 27 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo