Volkswagen emisyon skandalı sanılandan daha önceye uzanıyor olabilir

Ototeknikveri     29 Ekim 2017 11:25

Volkswagen mühendislerinin, üst düzey yöneticilere dizel emisyon manipülasyonunun boyutu hakkında firmanın 2015 yılında bu durumu kamuoyuna duyurmasından daha önce bilgi verdikleri ortaya çıktı.

Volkswagen emisyon skandalı sanılandan daha önceye uzanıyor olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW, 20 Eylül 2015'te, ABD'de yüz binlerce dizel otomobilde egzoz emisyon testlerinde hile yaptığını ve otomobillerin olduğundan daha temiz görünmesini sağlamak için gizli yazılım yüklediğini itiraf etti. Bu itiraf şirketin değerinin milyarlarca euro düşmesine neden oldu. Skandal dünya genelinde 11 milyon otomobili etkiledi. Alman menkul kıymetler kanunu, firmaların piyasayı etkileyebilecek hassas haberleri zamanında yayınlamasını gerektiriyor. Alman savcıları tarafından yapılan bir soruşturma, VW'nin yatırımcılara muhtemel maddi hasarları derhal açıklayıp açıklamadığını araştırıyor.

 

Volkswagen, yönetiminin Almanya yasaları kapsamındaki açıklama yükümlülüklerini yerine getirdiğine inandığına ilişkin bir beyanda bulundu. Savcıların devam eden soruşturması gerekçe gösterilerek daha fazla yorum yapmaktan kaçınıldı.

 

Eski Genel Müdür Martin Winterkorn ve finans direktörü Hans Dieter Poetsch'e 20 Eylül'de düzenlenen bir toplantıda mühendisler tarafından emisyon manipülasyonunun küresel bir sorun olduğunun söylendiği ortaya çıktı. Toplantıda, Volkswagen yöneticilerinin bunu kamuoyuna açıklama yükümlülüğü üzerine de tartıştıkları öğrenildi.

 

Dizel skandalı ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra istifa eden Winterkorn, Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt'e kamuoyu açıklamasından bir gün önce 21 Eylül'de skandalın küresel boyutlarda olduğu bilgisini verdiğini söylemişti.

 

Volkswagen avukatları firmanın 2015 yılı 21 Eylül akşamına kadar durumdan etkilenen otomobil sayısı üzerine net bilgisi olmadığını söylüyor.

Son Güncelleme : 30 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo