Opel Grandland X, markanın SUV serisinde önemli bir boşluğu dolduruyor

Ototeknikveri     01 Kasım 2017 03:55

Opel'in Grandland X crossover modelinin Nissan Qashqai ve Volkswagen Tiguan'ın hakim olduğu Avrupa'nın popüler kompakt SUV segmentinde güçlü bir dayanak oluşturması bekleniyor.

Opel Grandland X, markanın SUV serisinde önemli bir boşluğu dolduruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel, Grandland X'e, Mokka X ve Crossland X yarı kompakt SUV'lerin daha yumuşak ve yuvarlak biçimlerinin aksine, cesur ve sportif bir tasarım verdi. Grandland X, platformu ve motorları da dahil olmak üzere Opel'in yeni ana şirketi PSA Group'un teknolojisini kullanıyor. SUV, Fransa Sochaux'daki fabrikada kardeşi Peugeot 3008'in yanında inşa edildi ve bir PSA tesisinde üretilen ilk Opel oldu.

 

4480 mm uzunluğundaki Grandland X, şehirli müşterilere yönelik olduğu için, dört tekerlekten çekişli bir versiyona sahip olmayacak. Opel, hedef alıcıların bir veya iki büyük çocuk sahibi 40-50 yaşlarındaki aileler olacağını söyledi.

 

Otomobilin güvenlik özellikleri arasında önden çarpışma uyarısı, otomatik fren, yaya tespit sistemi ve kuşbakışı görüntü veren 360 derece kamera yer alıyor.

 

Grandland X, Opel'in plug-in hibrit bir versiyonu olan ilk anaakım modeli olacak. Opel, bu versiyonun ne zaman satışa çıkacağına dair bilgi yayınlamadı. Lansmandaki diğer motor seçenekleri 130 hp 1.2 litre bir turboşarjlı benzinli motor ve 120 hp 1.6 litre dizel olacak. 180 hp dizel motor ise gelecek yılın başlarında çıkacak.

 

Opel'in İngiltere'deki kardeş markası Vauxhall tarafından da satılan Grandland X, geçtiğimiz sene durdurulan Antara modelinin yerini alıyor.

 

Pazar araştırmacısı JATO Dynamics, Grandland X'in, Peugeot 3008'den veya Citroen C5 Aircross'tan satışları çalmasını beklemiyor çünkü üç SUV farklı müşterileri hedefliyor. JATO, araştırma notunda "Opel markası PSA markaları arasında Alman güvenilirliğini simgelemektedir ve Grandland X üç markanın gerçekten birlikte nasıl çalışabileceğinin bir örneği olabilir" dedi.

 

Kısa kısa bilgiler

 

Bilgi-eğlence sistemi: Android Auto ve Apple CarPlay ile uyumlu IntelliLink sistemi; 8-inç dokunmatik ekran

 

Bağlantı: Wi-Fi erişim noktası, Opel OnStar ile otel rezervasyonu ve park yeri arama gibi yeni hizmetler.

 

Bagaj kapasitesi: 514 litre, arka koltuklar katlandığında 1652 litreye kadar çıkıyor.

 

Çıkış tarihi: Ekim (Avrupa)

 

Temel fiyat: 23.700 Euro (Almanya)

 

Yıllık satış tahmini: 50.000 (Inovev)

 

Platform: EMP2

 

En düşük CO2 emisyonu: 104g / km

Son Güncelleme : 05 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo