Yeni elektrikli Jaguar için yeni bir pil tasarımı hazırlanacak

Ototeknikveri     01 Kasım 2017 11:35

Jaguar tasarım yöneticisi, tam elektrikli sedan ya da spor otomobil için farklı pil konfigürasyonları deneyeceklerini söyledi.

Yeni elektrikli Jaguar için yeni bir pil tasarımı hazırlanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar, tam elektrikli I-Pace'e kardeş bir otomobil geliştirmeyi amaçlıyor ve çeşitli pil konfigürasyonlarına bakıyor. Yeni otomobil spor otomobillere veya geleneksel bir sedana benzer bir oturma pozisyonuna sahip olabilir.

 

İngiliz firmasının ilk tam elektrikli otomobilinin satışının gelecek yılın sonundan önce başlaması bekleniyor. Mühendisler otomobile daha SUV benzeri bir şekil vermek için bilinçli bir karar verdi çünkü bu biraz daha yüksek bir tavan çizgisi getiriyor, böylece pil takımının yükseltilmiş bir zemin üzerine monte edilmesi mümkün oluyor.

 

Bununla birlikte, Jaguar'ın Tasarım Direktörü Ian Callum, şirketin daha alçak bir elektrikli otomobil üretme arzusunun, mühendisleri, pilleri aracın çeşitli yerlerine, aksların arası yerine en öne, arkaya ya da dikey konumda dağıtmaya yönelttiğini söyledi.

 

Callum, "Pil takımlarını oluştururken esnek olmamız gerektiğini biliyoruz. Düzgün şekilde birbirlerine bağlı oldukları sürece, hepsinin tek alanda ve tek parça şeklinde bulunması gerekmiyor. Farklı konfigürasyonları deniyoruz ve bu sayede arka koltuklardaki yolculara daha fazla konfor sunmayı umuyoruz." dedi.

 

I-Pace'nin teknik inovasyonu ile Royal Automobile Club'un "Dewar Trophy" ödülüne layık görülmesi üzerine konuşan Callum, Jaguar'ın rakiplerinin bazılarının hızlı şekilde piyasaya daha alçak elektrikli otomobiller çıkartıp çıkartamayacaklarını görmek istediğini belirtti. Callum "Porsche'nin Mission E ile ne yapacağını görmek ilginç olacak. Elektrikli otomobillerin geleceğinde alçak otomobillere yer olduğunu düşünmek istiyorum." dedi.

 

Jaguar'ın geliştirme ekibi aynı zamanda I-Pace'nin kabini üzerinde yeniden çalıştı. Callum "Özel platform ve elektrikli otomobillerin boyutlandırılması nedeniyle otomobilin arkasında çok geniş alanımız var. Bu nedenle bunu yeniden değerlendirdik ve arka koltukları biraz öne çektik. Böylece daha gerçekçi bir alan elde ettik. Oturma alanı hala yeterince geniş ama artık daha fazla bagaj kapasitesi var." dedi.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo