Nissan Note e-Power Hindistan'da görüntülendi

Ototeknikveri     06 Kasım 2017 11:18

Nissan Note e-Power modelinden yeni casus fotoğraflar internete sızdı.

Nissan Note e-Power Hindistan'da görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan, Nissan Note e-Power otomobilin elektrikli sürüş sistemini Hindistan'da test ediyor. Modelde kullanılan elektrikli sistem, elektrikli araçların Hindistan'da yaygınlaşması için potansiyel bir çözüm sunuyor. Otomobilde 109 PS güç çıkışı ve 254 Nm tork üreten eski Nissan Leaf'in EM57 elektrikli motoru bulunuyor. Bu elektrikli motoru çalıştırmak için ise küçük bir 1.5 kWh pil var. Şarj döngüleri çok kısa, çünkü pil kapasitesi klasik bir elektrikli otomobilden çok daha küçük. Bununla birlikte, pil çabuk bitse de saatlerce beklemeden hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor, ayrıca benzinli motor takviyesi nedeniyle yolda kalma endişesi de yok.

 

Elektrikli motora ek olarak Nissan Note e-Power'de 1.2 litrelik üç silindirli HR12DE benzinli motor bulunuyor. Bu motor sadece pili şarj etmek için kullanılıyor, böylelikle harici şarj etme ihtiyacı duyulmuyor. Sınırlı şarj altyapısının olduğu yerler için bu çok sevinçle karşılanacak bir şey. e-Power teknolojisi çok verimli. Motor tekerleklere bağlı değil ve optimum durumda çalışıyor. Nissan Note e-Power, sadece 1 litre yakıtla 37.2 km gidebiliyor (JC08 test döngüsüne göre).

 

Nissan yıllardır Hindistan'da elektrikli taşıt teknolojisine ilgi gösteriyor. 2011 yılında ilk Nissan Leaf için ülkede bir medya sürüşü yapılmış ve Auto Expo 2012'de sergilenmişti. Ülkede Nissan Leaf'in piyasaya çıkacağı haberleri yayınlandı ancak firma daha sonra bunun Hindistan için hemen uygulanabilecek bir çözüm olmadığını açıkladı.

 

Nissan, Hindistan'da Nissan Note e-Power'i piyasaya çıkartma planlarını henüz açıklamadı. Firma e-Power teknolojisini Hindistan'a yönelik başka bir üretim modeli için de kullanabilir.

Son Güncelleme : 07 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo