Volkswagen ve Google kuantum bilgisayarlar üzerinde çalışıyor

Ototeknikveri     08 Kasım 2017 03:04

Volkswagen Group, otomobiller için yeni dijital teknolojiler geliştirmek ve teknolojik uzmanlığını büyütmek için bir Google kuantum bilgisayarı üzerinde üç araştırma projesi planlıyor.

Volkswagen ve Google kuantum bilgisayarlar üzerinde çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Projeler trafik yönetim sistemlerini iyileştirmek, elektrikli otomobil pillerinin yapılarını ve diğer materyalleri simüle etmek ve otonom sürüş için yapay zekaya odaklanıyor.

 

Volkswagen bilişim yöneticisi Martin Hoffmann açıklamasında “Kuantum bilgisayar teknolojisi bizim için yeni boyutlar açıyor. Bu teknolojiyi kullanan ilk firmalardan olmak istiyoruz.” dedi.

 

Volkswagen dizel emisyon skandalı sonrasında fosil yakıtlardan elektrikli sürüşe ve dijital teknolojilere yöneldi ve bu alanlarda büyük yatırımlar yapmaya başladı. Otomotiv sektörünün geneli, sanal olarak birbirine bağlanmış, pille çalışan otonom arabalara yapılacak büyük bir geçişin eşiğinde ve Volkswagen de bunun öncülerinden birisi olmak için çalışıyor.

 

Google, Volkswagen’in geleneksel bilgisayarlardan çok daha çeşitli ve hızlı şekilde bilgi işleyebilen, kuantum mekaniği prensiplerini kullanan güçlü cihazlara erişimini sağlayacak. VW ilk kuantum bilgisayar projesini Mart ayında Çin’de 10.000 taksi için trafiği optimize etmek amacıyla başlattı.

 

Google Kuantum Yapay Zeka Laboratuarı yöneticisi Harmut Neven, VW ile girilen ortaklık için “Birlikte kuantum bilgisayarların otomobil endüstrisini nasıl değiştirebileceğini araştırmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Son Güncelleme : 09 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo