Skoda Karoq Euro NCAP testinden beş yıldız aldı

Ototeknikveri     08 Kasım 2017 09:26

Skoda Karoq yetişkin koruma kategorisinde %93 başarı gösterdi. Skoda’nın 7 model serisi de Euro NCAP testlerinde 5 yıldız aldı. Karoq ise markanın 2017 yılı içinde 5 yıldızı hak eden ikinci modeli oldu.

Skoda Karoq Euro NCAP testinden beş yıldız aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bağımsız Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı (Euro NCAP), Skoda Karoq modelini test etti. Karoq, testi başarıyla geçerek günümüzün en güvenli kompakt SUV’lerinden birisi olduğunu kanıtladı.

 

Euro NCAP yetişkin korumasında Karoq’u %93 başarılı buldu. Ek olarak, arkadan çarpmalarda servikal omurun iyi korunduğunu belirtti. Kompakt SUV’nin acil fren sistemi şehir içi düşük hızlarda başarılı şekilde çalıştı ve neredeyse tüm çarpmaları önledi. Euro NCAP ayrıca yayaların bacaklarının korunmasını başarılı buldu ve tam nor verdi. Yayaların başlarının da çarpma durumunda iyi korunduğu belirtildi.

 

Skoda Kodiaq’ı takiben, Skoda Karoq markanın 2017 yılında beş yıldız alan ikinci modeli oldu. Skoda şu anda tüm model serisi Euro NCAP testlerini 5 yıldızla geçen az sayıdaki otomobil markalarından birisi.

 

Karoq olağanüstü pasif güvenliğini yüksek burulma direncine, olağanüstü güvenli kabindeki bol miktardaki deformasyon bölgelerine, ayrıca yüksek mukavemetli ve ultra yüksek mukavemetli çelik kullanımına borçlu. Ek olarak, kompakt SUV yedi standart hava yastığına sahip; sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, baş hava yastıkları ve diz hava yastığı. Çocuk koltukları Top-Tether ya da Isofix sistemiyle hem ön yolcu koltuğuna hem de arka koltuklara sabitlenebiliyor. Arkadan çarpma durumunda özel tasarlanmış koltuk başlıkları (WOKS = boyun travmasına karşı optimize edilmiş koltuk başlıkları) sürücü ve ön yolcu için boyun travması riskini azaltıyor. Proaktif yolcu koruma sistemi çarpışma durumunda ön emniyet kemerlerini sıkılaştırıyor ve tavan penceresi dahil tüm açık pencereleri kapatıyor. Sistem pek çok ülkede standart olarak geliyor.

 

Skoda Karoq çok sayıda kamera, radar ve sensör temelli asistan sistemlerle donatılmış. Ön radar asistanı, şehir içi acil fren ve insan tanıma özellikleriyle birlikte yayalara çarpmalı kazaları önlemeye yardımcı oluyor. Manevra asistanı ve kalkış asistanı sürücüye görüşün kısıtlı olduğu noktalarda yardımcı oluyor ve tehlikelere karşı uyarıyor.

 

Skoda Karoq ayrıca adaptif mesafe asistanı, şerit koruma, kamera bazlı trafik işaretleri tanıma, acil durum çağrısı fonskiyonu, trafik sıkışıklığı asistanı ve yorgunluk tespit sistemiyle geliyor.

Son Güncelleme : 09 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo