Opel Skoda Kodiaq ile rakip olacak yeni büyük SUV planlıyor

Ototeknikveri     10 Kasım 2017 12:38

2020’de çıkması planlanan büyük SUV, pek çok özelliğini Citroen C5 Aircross ve Peugeot 5008 ile paylaşacak. Modelin plug-in hibrit versiyonu da sunulabilir.

Opel Skoda Kodiaq ile rakip olacak yeni büyük SUV planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni ortaya çıkan bir tasarım çiziminde otomobilin stilinin ön panjurun bulunmadığı erken bir versiyonu görülüyor. Bu otomobilin elektrikli olabileceğini akıllara getiriyor ancak yeni SUV’nin yanmalı motorlu olacağını biliyoruz, dolayısıyla üretim versiyonunda bir ön panjur bulunacak.

 

Peugeot 5008 büyük SUV kardeşi gibi, henüz ismi belli olmayan yeni SUV de bir plug-in hibrit versiyona sahip olacak ve PSA Grubu’nun yanmalı motorlarını kullanacak.

 

Otomobil 5008 ve Citroen C5 Aircross gibi PSA EMP2 platformunu kullanacak. PSA’nın yönetiminde çıkacak ilk model olacağı için, bu SUV’nin stili sonraki modeller için de temel oluşturacak.

 

Opel SUV modellerinin sonuna “-X” eki getiriyor, bu yeni modelde de aynı isimlendirme yapısının kullanılması bekleniyor. Opel portföyündeki en büyük otomobil olacak model markanın en gözde otomobillerindeki tüm güvenlik teknolojilerini içerecek.

 

Opel’in PSA içindeki konumuna göre, yeni SUV’nin fiyatının Citroen ve Peugeot kardeşlerinden yukarıda olması beklenmiyor. Öte yandan, sportif bir Gsi versiyonu ihtimal dışında değil. Yeni tanıtılan Gsi serisi yakın zaman önce Insignia modelinin türevi olarak tanıtıldı ve diğer modellere de yayılması bekleniyor.

 

Opel yetkilileri, yeni modelin tam elektrikli bir versiyonunun da olup olmayacağına yönelik soruları yanıtsız bıraktı.

Son Güncelleme : 12 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo