2019’da çıkacak yeni DS 3 MINI Countryman ile rekabet edecek

Ototeknikveri     10 Kasım 2017 03:25

Özel resimler, DS 7 Crossback modelinden tasarım ve stil özellikleri alan yeni DS 3 Crossback SUV’yi gösteriyor.

2019’da çıkacak yeni DS 3 MINI Countryman ile rekabet edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

DS gelecek yıl tanıtılacak ve 2019’da teslimatlarına başlanacak DS 3 SUV ile MINI Countryman ve Audi Q2 gibi modellerle rekabet etmeyi planlıyor. Otomobilin tam elektrikli bir versiyonu da hazırlanıyor.

DS 3 Crossback adını alması beklenen yeni otomobil, Peugeot 208 ile birlikte PSA’nın yeni küçük CMP platformunu kullanacak ilk model olmaya aday. Otomobilin uzunluğunun 4 metreyi biraz geçmesi bekleniyor. Model mevcut DS 3 stil özellikleri ve yeni DS 7 Crossback tasarım dilini karıştıracak.

Tokyo Motor Show’da konuşan DS başkan yardımcısı ve Ar-Ge yöneticisi Eric Apode, bir DS küçük SUV’nin hazırlandığı ipucunu vermişti. Apode ayrıca yeni küçük DS’nin CMP şasi kullanacağını onayladı.

 

Modelin doğrudan mevcut DS 3’ün yerini alması beklenmiyor. Bu otomobil en azından 2020’ye kadar yeni modelin yanı sıra satılmaya devam edecek. Yeni bir DS süpermininin ise 2023’e kadar çıkacağı söylenen altı yeni modelden birisi olmayacağı anlaşılıyor. DS 3 Crossback PSA’nın şasi parçalarının elektrikli versiyonunu (e-CMP) kullanan ilk küçük otomobili olacak. Bu DS’nin Crossback’i tam elektrikli bir model olarak sunabileceği anlamına da geliyor. DS tarafından yayınlanan verilerde otomobilin 114 bph elektrikli motor ve 450 km sürüş mesafesi veren 50 kWh pil ile çıkacağı belirtiliyor.

Bu versiyonun geleneksel versiyonlardan bir süre sonra çıkması bekleniyor. PSA zaten ilk e-CMP otomobilin DS 3 Crossback olacağını ve 2019’da bayilere ulaşacağını söyledi. Elektrikli DS 3 Crossback DS’nin elektrikli model serisinde DS 7 Crossback’in plug-in hibrit versiyonuna katılacak.

 

DS 7 Crossback, markanın dört temel değerini bünyesinde barındırıyor; tasarım, konfor, Fransız lüksü ve teknoloji. Eric Apode, DS 7 Crossback’teki pek çok tasarım özelliğinin bundan sonraki yeni modellerde de bulunacağını vurguladı. Apode diğer modellerde tekrar edilecek bu özelliklere ön ve arka lambalar ve ön panjuru örnek verdi.

Son Güncelleme : 14 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo