Skoda 2020’den itibaren tüm elektrikli otomobillerini Mlada Boleslav’da üretecek

Ototeknikveri     18 Kasım 2017 06:40

Skoda tüm elektrikli modellerini Mlada Boleslav fabrikasında üretecek. 2019’dan itibaren firma plug-in hibrit otomobillerin elektrikli bileşenlerini de bu tesiste üretme kararı aldı. Elektrikli otomobil ve parçalarının üretimi Skoda’nın gelecek stratejisinde önemli bir yere sahip.

Skoda 2020’den itibaren tüm elektrikli otomobillerini Mlada Boleslav’da üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda’nın ilk elektriklendirilmiş model serisi Skoda Superb plug-in hibrit sistemiyle 2019’da Kvasiny fabrikasında üretim bandından inecek. 2020’de ise ilk pilli elektrikli model Mlada Boleslav’da üretilecek. Bu yılki Şanghay Otomobil Fuarı’nda Skoda elektrikli ve otonom taşıtlarla ilgili gelecek vizyonunu Skoda Vision E çalışması ile tanıtmıştı.

 

Skoda model portföyünü elektriklendirmek ve Volkswagen Grubu için elektrikli parçalar üretmek Skoda’nın 2025 stratejisinin kilit taşlarından birisi. Firmanın gelecek stratejisinin diğer önemli noktaları arasında ürün ve üretim süreçlerini dijitalleştirmek, yeni piyasaları fethetmek ve firmanın iş alanlarını geleneksel otomotiv mühendisliğinden kapsamlı mobilite hizmetlerine doğru büyütmek yer alıyor.

 

Skoda CEO’su Bernhard Maier “2025 yılı itibariyle portföyümüzde farklı segmentlerden beş tam elektrikli model sunmayı planlıyoruz. İlk elektrikli Skoda otomobilin Çek Cumhuriyeti’nde üretilecek olmasından gurur duyuyoruz. Bu karar Volkswagen Grubu’nun Skoda’nın iş gücüne olan güvenini kanıtlıyor.” dedi.

Son Güncelleme : 20 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo