Daimler’den Çin’de 755 milyon dolarlık yatırım

Ototeknikveri     20 Kasım 2017 07:42

Daimler elektrikli otomobil ve pil üretimi için Çin’deki fabrikasının kapasitesini artırmak üzere 5 milyar yuan (755 milyon dolar) yatırım yapmayı planlıyor. Firma Mercedes-Benz ve Smart markalarının Çin’deki çevre dostu otomobil üretim ve satış kotalarını karşılamasını hedefliyor.

Daimler’den Çin’de 755 milyon dolarlık yatırım
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daimler Çin yöneticisi Hubertus Troska yatırımın Daimler’in dünya çapında 10 milyar euro (11.8 milyar dolar) tutarındaki global çevre dostu otomobil inisiyatifinin bir parçası olduğunu söyledi. Daimler Eylül ayında yerel otomobil üreticisi BYD ile ortaklığını pekiştirerek Çin’de yeni elektrikli otomobiller çıkartacağını açıklamıştı. Şu anda ortaklık bünyesinde Denza markasıyla Çin için elektrikli sedan otomobil üretiliyor.

 

Çin elektrikli ve plug-in hibrit otomobiller için katı kotalar koydu ve bu kotalar 2019’dan itibaren yürürlüğe girecek. Ülkede 2020 itibariyle 2 milyon elektrikli ve hibrit araç satılması hedefleniyor. Gelecekte Çin’de yanmalı motorların tamamen yasaklanması gündeme gelebilir.

 

Elektrikli araçlara doğru yaşanan bu büyük geçiş, üreticilerin dünyanın en büyük otomobil piyasası olan Çin’de elektrikli otomobil üretimi amacıyla yeni ortaklıklar ve yatırımlar için sıraya girmesine neden oldu.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo