Infiniti QX50 için Los Angeles öncesi yeni teaser

Ototeknikveri     22 Kasım 2017 02:17

Yeni BMW X3 rakibi konseptten ilham alan tasarımı ve yeni değişken sıkıştırmalı turbo motoruyla önümüzdeki günlerde tanıtılacak.

Infiniti QX50 için Los Angeles öncesi yeni teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek hafta Los Angeles Motor Show’da tanıtılacak QX50 için Infiniti yeni bir teaser yayınladı.

 

Teaser görselinde SUV’nin yeniden tasarlanmış ön kısmının bir bölümü görülüyor. Şık LED farlar ve ön panjur bugünkü modele kıyasla en önemli değişiklikler. Üretim modeli bu yıl karşımıza çıkan QX50 konseptiyle benzer özelliklere sahip.

 

Casus fotoğraflarda QX50 modelinin geri kalan kısımlarını da görebiliyoruz. Geçtiğimiz aylarda görüntülenen prototipler ağır kamuflajlı olsa da SUV’nin yeni şeklini belli ediyordu. QX50’ye yandan baktığımızda otomobilin pencere çizgisinin arkaya doğru yükseldiğini, tavan çizgisinin hafifçe aşağıya eğimli olduğunu görüyoruz. Küçük bir tavan spoyleri, yatay arka lambalar ve arka tamponda iki egzoz çıkışı Infiniti’nin crossover modelinin spor görünümünü tamamlıyor.

 

İç kabinin de yine konsepti yansıtması, minimalist bir konsol tasarımı ve dijital gösterge paneli ile gelmesi bekleniyor.

 

Kaputun altında da önemli değişiklikler var. QX50, Infiniti’nin yeni değişken sıkıştırmalı turbo benzinli motorunu kullanan ilk model olacak. 2.0 litre turboşarjlı motor 3.5 litre V6 motorun yerini alacak. Infiniti motorun daha düşük emisyonla dizeller ile aynı seviyede yakıt ekonomisi sunduğunu belirtiyor.

 

Bu teknoloji, yeni bir öne eğilimli dört çekişli sürüş sistemi için de kapı açabilir. Böyle bir sistem alışıldık dört çekişli sistemlerden daha ekonomik olacaktır. Konseptte olduğu gibi, yeni SUV yarı otonom sürüş teknolojileri de içerecek.

Son Güncelleme : 22 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo