İç kabin ve koltuklar: 2018 A Serisi ile iç mekanda devrim

Ototeknikveri     23 Kasım 2017 11:20

A-Serisi’nin iç kabini baştan aşağı yenilendi ve kompakt sınıfında devrim yaratacak özelliklere sahip.

İç kabin ve koltuklar: 2018 A Serisi ile iç mekanda devrim
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni iç kabinde özellikle bir kapıdan diğer kapıya hiç bir görsel kesinti olmadan uzanan konsolun sıradışı mimarisi dikkat çekiyor. Kokpitte standart geniş ekran bulunuyor. Sportif hava girişleri türbin benzeri görünümleriyle öne çıkan özelliklerden birisi. Ön koltuklarda ısıtma – soğutma ve masaj gibi daha üst segmentlerden konfor özellikleri bulunuyor.

 

A-Serisi’nin iç kabin mimarisi ve kontrol ve görüntü sistemleri segmente bir çok ilki getiriyor. Konsol üç boyutlu ve yatay iki bölüme ayrılmış: alt bölüm konsolun ana gövdesinden bir girinti ile ayrılıyor ve boşlukta yüzüyormuş algısı yaratıyor. Opsiyonel ortam aydınlatması bu etkiyi daha da güçlendiriyor.

Konsolun alt kısmı türbin görünümlü hava girişlerini ve ekranı da barındırıyor. Ekranlar iki adet 7 inç, bir 7 inç – bir 10.25 inç ya da iki adet 10.25 inç olmak üzere üç farklı şekilde seçilebiliyor. Son iki ekran seçeneği için Mercedes-Benz “bağlanmış cam” (bonded glass) teknolojisini kullanıyor. Klima ekranının ana ekrana entegre edilmesi kokpitin düzenli görünümünü muhafaza ediyor. Klima hem ekrandaki menüden hem de düğmelerden kontrol edilebiliyor.

 

Bir kapıdan diğerine uzanan konsoldaki açık gözenekli ahşap gibi materyal seçimleri kabindeki modern ve devrimci yaklaşımı pekiştiriyor.

 

Beş hava girişi türbin benzeri görünüşleriyle havacılık dünyasına selam gönderiyor, kabine sportif ve uçakları andıran bir hava katıyor.

 

Kapı paneli doğal biçimde kol koyma kısmına geçiş yaparak duyusal, akıcı tasarım prensibini pekiştiriyor. Yeni tasarlanan üç kollu direksiyon simidi, kapı tutacakları, orta konsol ve koltuklar modern bir tasarım dilini yansıtıyor. Halka şekilli kapı tutacakları alışılmışın dışında ve ergonomik bir tasarıma sahip.

 

Ortam aydınlatması

Yeni A-Serisi’nde ortam aydınlatması renk seçenekleri 12’den 64’e çıktı. Farklı renkler on ayrı kombinasyonla kullanılabiliyor ve etkileyici bir kabin ortamı yaratıyor.

 

İstenirse bu on farklı renk teması geniş ekranın farklı stilleri ile uyumlu olacak şekilde ayarlanabiliyor, böylece tüm kabinde ahenkli bir görüntü oluşturuluyor. Kullanıcıların kişisel olarak aktive edebilecekleri farklı aydınlatma efektleri de bulunuyor.

 

Ortam aydınlatması erken geliştirme aşamalarından beri hesaba katılmış ve iç kabin tasarımına entegre edilmiş. Özellikle konsolun alt ve üst kısımlarının birleştiği yerde bu görülebiliyor. Burada direkt ve indirekt aydınlatma kombinasyonu ile tarihi binaların gece ışıklandırmalarına benzer çok özel bir ambiyans elde edilmiş. Türbin görünümlü hava girişlerindeki aydınlatma da ambiyansa katkıda bulunuyor.

 

İç kabin aydınlatmasında uzun ömürlü ve enerji tasarruflu LED teknolojisi kullanılmış.

 

Koltuklar: üst segmentlerden konfor özellikleri

A-Serisi’nin koltukları geliştirilirken Mercedes-Benz bilgisayar temelli konfor simülasyonu kullanmış. Simülasyondan elde edilen veriler başarıyla gerçek hayata aktarılmış.

 

Koltuklarda üst segmentlerden konfor özellikleri bulunuyor. Model serisinde ilk kez koltuklarda sadece ısıtma değil iklimlendirme kontrolü bulunuyor, ayrıca ön koltuklar için Multicontour Seat paketi ile konfor daha da arttırılabiliyor. İklimlendirme kontrolü her koltuk minderinde bir radyal fan içeriyor. Bu sayede koltuklar havalandırılıyor ve sıcak havalarda serinletiliyor. Havalandırma üç farklı seviyeye ayarlanabiliyor.

 

Multicontour Seat paketi ile, yan destekler ve bel desteği elektrikli pnömatik pompa ile ayrı ayrı ayarlanabiliyor. Bel desteği çevresinde hava odacıklarının şişip sönmesi yolu ile titreşimli masaj fonksiyonu da bulunuyor. Bu fonksiyon istendiğinde aktive ediliyor.

Yeni A-Serisi için üç farklı ön koltuk bulunuyor. Temel modele ek olarak, donanım seviyesine göre değişen şekilde 20 ayarlı konfor koltuğu veya sportif koltuk seçilebiliyor.

 

Arka koltuklar ve sırtlıkları 60/40 oranında katlanabiliyor. Daha da fazla çeşitlilik için 40/20/40 oranında katlanabilen bir arka koltuk seçeneği de sunuluyor. Opsiyonel bagaj bölmesi paketi ile arka koltuklar dikleştirilerek eşya taşımak için daha fazla yer açılabiliyor.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo