BMW’nin beşinci nesil elektrikli sistemi 700 km sürüş mesafesi sunacak

Ototeknikveri     27 Kasım 2017 01:02

BMW, Almanya’nın Münih kentinde yeni bir pil uzmanlık merkezi açmak için 200 milyon euro yatırım yapacağını açıkladı.

BMW’nin beşinci nesil elektrikli sistemi 700 km sürüş mesafesi sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019’da açılması beklenen pil merkezi firmanın yeni nesil elektrikli taşıtlarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacak. BMW Ar-Ge yöneticisi Klaus Fröclich tesisin önemini şöyle açıkladı: “Pil alanındaki tüm deneyimimizi yeni yüsek teknolojili uzmanlık merkezimize aktaracağız. Pil performansı, ömrü, güvenliği, şarjı ve maliyeti konusunda gelişmeler üzerine çalışacağız. Sektörde standartları yeniden belirleyeceğiz.”

Pil uzmanlık merkezinin duyurulmasının yanı sıra, BMW 2021’de çıkacak beşinci nesil elektrikli güç aktarım mekanizmasının detaylarını da paylaştı. Yeni çıkacak sistem, elektrikli motor, tek vitesli şanzıman ve farklı elektroniklerin birarada bulunacağı hafif bir alüminyum kasa ile gelecek. Elektrikli motor farklı performans uygulamaları için ölçeklendirilebilir olacak ve nadir toprak metalleri kullanmayacak.

 

Beşinci nesil sistem modüler pil paketine uyumlu, daha güçlü piller kullanacak. Pil paketi zeminin altında bulunacak ve farklı mimarilere entegre edilebilecek.

 

Bu değişiklikler sayesinde, yeni elektrikli sisteme sahip otomobiller tek şarjla 700 km gidebilecek. Plug-in hibritler de değişikliklerden faydalanabilecek ve elektrikli sürüş mesafeleri 100 km’ye kadar artacak.

Son Güncelleme : 27 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo