Audi Almanya’da iki yeni elektrikli SUV üretecek

Ototeknikveri     29 Kasım 2017 02:43

Audi Almanya’nın Ingolstadt kentindeki ana fabrikasında iki tam elektrikli otomobil üretecek.

Audi Almanya’da iki yeni elektrikli SUV üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi e-tron SUV üretimini Belçika’nın başkenti Brüksel’e kaydırdığından bu yana sendikalar Almanya’daki fabrikalara da elektrikli modeller verilmesi için baskı yapıyordu. E-tron, Tesla Model X’in rakibi olacak, e-tron Sportback ise Jaguar I-Pace ile rekabet edecek. Audi Salı günü yaptığı açıklamada SUV segmentindeki iki yeni elektrikli modelinin 2021’den itibaren Ingolstadt’da üretileceğini açıkladı. Modellere ilişkin başka detay verilmedi. Ingolstadt iş konseyi şefi Peter Mosch “İki yeni tam elektrikli SUV’nin üretimi gelecek güvencemiz açısından çok önemli bir adım” dedi.

 

Audi 2025 itibariyle 20 elektrikli model çıkartmayı hedefliyor. Bunlardan 10’u tam elektrikli modeller olacak. 2020’de Volkswagen Grubu’nun modüler elektrifikasyon platformu MEB’i temel alan kompakt elektrikli otomobil satışa çıkacak.

 

2021’de Audi, Porsche ile birlikte geliştirdiği elektrikli platformu kullanan elektrikli otomobilleri çıkartacak. Audi 2025 yılı itibariyle satışlarının üçte birinin pilli ya da plug-in hibritlerden oluşmasını hedefliyor.

 

Elektrikli otomobiller Meksika ve Macaristan gibi dünyanın farklı ülkelerindeki Audi fabrikalarında da üretilecek.

Son Güncelleme : 29 Kasım 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo