SUV ağırlıklı son Euro NCAP testlerinde tüm modeller 5 yıldız aldı

Ototeknikveri     30 Kasım 2017 02:31

BMW X3, DS 7 Crossback, Honda Civic, Jaguar E-Pace, Mercedes-Benz X-Serisi, Porsche Cayenne, Subaru Impreza ve Subaru XV son yapılan iki aşamalı Euro NCAP testlerini beş yıldızla geçtiler.

SUV ağırlıklı son Euro NCAP testlerinde tüm modeller 5 yıldız aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Teste alınan bu son grupta en iyi performans gösteren model %95 yetişkin yolcu koruması skoru ile Cayenne oldu. Çocuk yolcu korumasında Impreza ve XV %89 skorla en yüksek notu aldılar. XV aynı zamanda yaya korumasında birinci oldu. Civic ise sürüş yardım sistemleri en başarılı bulunan model olarak kaydedildi.

 

Civic yan perde hava yastığında çocuklar için yapılan bir düzeltme nedeniyle ikinci kez Euro NCAP testlerine girdi.

 

Citroën E-Méhari son test grubunda beş yıldız alamayan tek modeldi. Model standart güvenlik donanımı ile üç yıldızda kaldı. Euro NCAP bu otomobilde özellikle kaputun çarpma durumunda yayaları koruma özelliğinin yetersiz olduğunu, tek sürüş yardım sisteminin ise emniyet kemeri hatırlatcısından ibaret olduğunu belirtti.

 

Euro NCAP Michiel van Ratingen, 2018’den itibaren testlerde ilk kez bisikletlileri tespit edebilen otomatik fren sistemlerinin de değerlendirileceği bilgisini verdi. Ratingen, yeni testlerin otomobillerde giderek yaygınlaşan otomatik fonksiyonları kapsayacak şekilde güncellenmeye devam edileceğini söyledi.

 

Öte yandan, Citroen, E-Méhari’nin üç yıldızlı notu konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo