Yeni 2018 BMW X5 yolda görüntülendi

Ototeknikveri     05 Aralık 2017 03:48

BMW X5 SUV test esnasında görüntülendi. Yeni platform plug-in hibrit versiyona da imkan verecek.

Yeni 2018 BMW X5 yolda görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin 2018 model yılı için planlanan X5 SUV’sinden casus fotoğraflar geldi. Testleri devam eden modelin gelecek Eylül ayında Paris Motor Show’da tanıtılması bekleniyor. Daha önce ağır kamuflajlı bir X5’in kış testi esnasındaki fotoğraflarını görmüştük. Bu son fotoğraflarda ise kamuflaj daha az, dolayısıyla daha çok ayrıntıyı görebiliyoruz. BMW’nin ikonik böbrek şekilli ön panjurunun boyutu büyümüş, ayrıca daha karmaşık bir LED far tasarımı dikkat çekiyor. Arkada ise iki büyük egzoz görülebiliyor. BMW’nin SUV satışları, diğer otomobil üreticileri gibi, son yıllarda hızla arttı ve firma gelecek yıl X5 çıktığında bu başarıyı daha da pekiştirmek istiyor. Bunun öncesinde, BMW yeni X2 modelini çıkartacak. Ayrıca X7 ismindeki tam boy Range Rover rakibi de 2018 için hazırlanıyor.

 

2013 yılında çıkan şu anki X5 kendisinden önceki ikinci nesil ile aynı mimariyi kullanıyor. 2018 X5 modelinde ise en büyük değişikliklerden birisi yeni platform olacak. Yeni 5 Serisi platformunun modifiye edilmiş bir versiyonunun yeni X5’te kullanılması bekleniyor.

“CLAR” adı verilen yeni mimari yeni X3 modelinde 55 kg hafifleme sağlamıştı. Bu mimarinin X7’de de kullanılması bekleniyor. Büyük boyutlu X5’te ağırlık azaltımı daha da fazla olabilir. Otomobilin hafiflemesi yakıt ekonomisine olumlu etki ediyor. Aynı amaçla 5 Serisi’nden alınan daha verimli altı silindirli benzinli ve dizel motorlar da kullanılacak. CLAR platformu sayesinde plug-in hibrit teknolojisi de gündemde. 

 

Yeni X5’in iç kabini de dijital göstergeler, en yeni iDrive sistemi ve kablosuz Apple CarPlay gibi modern özelliklerle donatılacak. X5 aynı zamanda yarı otonom sürüş özelliklerine sahip olacak. 

 

X serisinin en çok satan modeli X1 olsa da, X5 de hala serinin çok önemli bir üyesi. BMW 2016 yılında 166.219 adet X5 sattı.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo