Honda’dan yeni çift yönlü şarj teknolojisi

Ototeknikveri     06 Aralık 2017 03:48

Honda’nın yeni geliştirdiği şarj teknolojisi şebekeden çektiği elektriği ihtiyaç olduğunda şebekeye geri gönderebiliyor.

Honda’dan yeni çift yönlü şarj teknolojisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda Almanya’nın Offenbach kentindeki Avrupa Ar-Ge merkezinde çift yönlü şarj teknolojisi geliştirdi. Yeni şarj sistemi yenilenebilir enerji üretimini kapsıyor ve gelecekte evlerde kullanılacak donanım için bir test alanı görevi yapıyor.

 

Honda 2017 Frankfurt Motor Show’da Honda Power Manager konseptini tanıtmıştı. Konsept şebekeden aldığı elektriği depolayarak elektrikli otomobil pillerinden “Vehicle-to-Grid” ya da “V2G” teknolojisiyle şebekeye geri verebiliyor. Honda’nın Offenbach tesislerinde yapılan son denemeler aynı prensibi daha büyük ölçekte uyguluyor.

 

Çift yönlü enerji transferiyle elektrik şebekeden çekiliyor ya da fotovoltaik güneş panelleri ile üretiliyor, daha sonra sisteme bağlı elektrikli otomobilleri şarj etmek için kullanılıyor. Sisteme bir elektrikli otomobil bağlandığında pilinde tutulan elektrik ihtiyaç olduğu durumlarda şebekeye eri dağıtılabiliyor. Sistem için Honda Ar-Ge Avrupa, The Mobility House ve İsviçreli teknoloji firması EVTEC arasında işbirliği yapıldı.

 

Çift yönlü enerji trasferi teknolojisine yapılan yatırım, Honda Avrupa Ar-Ge merkezinde bu yaz açılan dünyanın en gelişmiş halka açık şarj istasyonunu da bir adım daha öteye taşıyacak. İstasyonda aynı anda dört araç farklı tipte prizlerle şarj edilebiliyor. Haziran ayında devreye girişinden bu yana istasyonda 447 şarj işlemi yapıldı ve 3.87 ton CO2 emisyonu önlendi.

Son Güncelleme : 06 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir86068 İyi de, bunu nissan LEAF 2010 yılından beri yapıyor :))) Marka fanatiği değilim, sadece Honda biraz geç kalmış sanki...

    07 12 2017 01:35 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo