Kış aylarında güvenlik için gün ışığı parlaklığında LED farlar

Ototeknikveri     07 Aralık 2017 01:40

Polo’dan Arteon’a 11 Volkswagen modeli LED farlara sahip.

Kış aylarında güvenlik için gün ışığı parlaklığında LED farlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa’da bugünlerde güneş sabah 7.00 civarında doğuyor ve 16.00 gibi erken bir saatte batıyor. Bu da sadece 9 saat gün ışığı anlamına geliyor. 21 Aralık’tan itibaren – takvimde kışın ilk günü – gün ışığından yararlanılabilen süre daha da kısalacak. Pek çok kişi karanlıkta ve kış koşullarında otomobil sürmenin stresli olduğunu belirtiyor. Bu yüzden Volkswagen güçlü LED farlarla kış sürüşünü kolaylaştırmak için bir çözüm sunuyor. Giderek daha fazla modelde xenon farların yerini LED farlar alıyor. LED farlar 22 donanım versiyonunda standart olarak geliyor, bunların üçü ise Arteon’un donanım seviyeleri. Eğer otomobil opsiyonel “Aktif Aydınlatma Sistemi” ile de donatılmışsa, interaktif LED farlar ön kamera ve navigasyon sisteminden gelen verileri kullanarak, öngörüsel şekilde daha viraja girmeden virajı aydınlatıyor.

 

Standart LED projeksiyon sistemi iyi kalite halojen farlardan çok daha iyi aydınlatma performansı sunuyor. LED modülleri aynı zamanda çok uzun kullanım ömrüne sahip. LED kısa ve uzun farlar beyaz gün ışığı ile aynı renk sıcaklığında ışık veriyor (halojen lambalardaki sarı renk tonu yerine). Bu sayede göz yorgunluğu önleniyor ve daha sakin bir sürüş mümkün oluyor. Arteon’un iki üst donanım seviyesi (Elegance ve R-Line) aynı zamanda otomatik uzun far kontrol sistemi Light Assist ile geliyor. Sistem kamerayı temel alıyor ve uzun farı karşıdan gelen trafik durumuna göre otomatik açıp kapatabiliyor.

 

Arteon ve pek çok model için opsiyonel olarak Volkswagen destekleyici adaptif aydınlatma fonksiyonlu tam LED farlarla geliyor. Yan yana konumlanmış iki aydınlatma modülü ışığı yola bir lens aracılığı ile aktarıyor. Işığın beyaz rengi xenon farlardan daha parlak bir etki yaratıyor. Dış modül “çok ışınlı lens modülü” diye adlandırılıyor ve özel şehir aydınlatması, taşra yol aydınlatması, olumsuz hava koşulu aydınlatması, otoban aydınlatması, uzun far aydınlatması ve gelişmiş uzun far aydınlatması gibi farklı fonlsiyonlara ayarlanabiliyor. Bu arada iç düz far lens modülü yakın bölgenin optimum şekilde aydınlatılmasını sağlıyor.

 

Volkswagen Arteon’da LED farları “Aktif Aydınlatma Sistemi” ile birlikte sunuyor. Sistem “dinamik ışık asistanı” ve “öngörülü kontrollü dinamik viraj aydınlatması” gibi özelliklere sahip. Opsiyonel olarak “dinamik ışık asistanı” uzun farı 60 km/s hızdan itibaren sürekli aktif tutabiliyor. Kamera temelli maskeleme fonksiyonu LED modüllerini yolu diğer yol kullanıcılarını rahatsız etmeden aydınlatacak şekilde kontrol ediyor. Dinamik viraj aydınlatması ise direksiyon açısına göre adapte olarak virajı daha içine girmeden aydınlatabiliyor. Ön kameradan ve navigasyon sisteminden gelen verilerle bu özellik direksiyon açısı dikkate alınmaksızın öngörüsel olarak da kullanılabiliyor. Ek olarak, ışık deseni virajın yarıçapına göre en iyi şekilde yönlendiriliyor.

 

Volkswagen’in LED farlara sahip modelleri şunlar (kısmen opsiyonel):

 

• Polo

• Golf

• Golf Variant

• Golf Sportsvan

• T-Roc

• Touran

• Tiguan

• Tiguan Allspace

• Passat

• Passat Variant

• Arteon

Son Güncelleme : 07 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo