İsveçli aileler Volvo’nun otonom arabalar geliştirmesine yardım ediyor

Ototeknikveri     13 Aralık 2017 02:10

Volvo bugünden itibaren İsveçli ailelerin yardımıyla otonom arabalarını kamuya açık yollarda test etmeye başlıyor. Göteborg’da yapılacak testlerde otomobilleri kullanan aileler geri bildirimlerini Volvo mühendisleri ile paylaşacak.

İsveçli aileler Volvo’nun otonom arabalar geliştirmesine yardım ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Drive Me projesine katılan ilk iki aile olan Hain ve Simonovski aileleri, testlerde kullanacakları Volvo XC90 premium SUV’leri teslim aldılar. 2018 yılı başında üç aile daha otomobillerini alacak. Dört yıl içinde 100 aile Drive Me projesine katılacak.

 

İlk iki aile firma mühendisleri ile işyerine gidiş, çocukları okula götürmek ve eve dönmek ya da alışveriş gibi günlük kullanım bilgilerini ve otomobille etkileşimlerini paylaşacak.

Volvo 2021 yılı itibariyle ilk tam otonom modelini piyasaya sürmeyi hedefliyor. Drive Me projesinden elde edilen veriler bu otonom araçların gelişiminde büyük rol oynayacak.

 

45 yaşındaki Alex Hain “Bu projenin bir parçası olmaktan çok mutluyum. Hayatları kurtaracak bu teknolojinin geliştirilmesinde rol alma şansı edindik.” diye konuştu.

Gerçek müşterilerle yapılacak Drive Me testlerinde çeşitli aşamalar olacak, bazı testler sürücü yardımı gerektirirken son aşamada tamamen otonom teknolojiye geçilecek.

 

Volvo Ar-Ge Başkan Yardımcısı “Drive Me, Volvo için önemli bir araştırma projesi. Bu ailelerle iletişimde olarak çok şey öğrenmeyi bekliyoruz ve onların deneyimlerini otonom teknolojilerimizi geliştirirken kullanacağız. Böylece 2021 itibariyle müşterilerimize tamamen otonom bir araba sunabiliriz.” dedi.

Hain ve Simonovski aileleri Volvo’nun en yeni sürüş yardım sistemi teknolojileri, bir dizi kamera ve sensörler ile donatılmış Volvo XC90 otomobillerini teslim aldı. Bu ilk aşamalarda, aileler geleneksel otomobillerdeki gibi ellerini direksiyon üzerinde tutmaya ve otomobili kullanırken sürüşü her zaman denetlemeye devam edecekler. Zamanla, projedeki tüm katılımcılar daha gelişmiş sürüş yardım teknolojileriyle tanıştırılacak ve özel eğitimler alacak.

 

Bu daha gelişmiş otonom araçlar ilk önce kontrollü alanlarda ve Volvo güvenlik uzmanları ile birlikte test edilecek. Güvenlikle ilgili çok küçük de olsa şüpheler olan hiç bir teknoloji uygulamaya sokulmayacak.

 

Volvo dünyanın en güvenli otomobillerini üretmekteki hassasiyetini otonom araçlarda da aynı şekilde sürdürüyor.

Hain ailesi Alex ve Paula çifti (her ikisi de 45 yaşında) ve kızları Filippa (17) ile Smilla’dan (14) oluşuyor. Hain ailesi geçtiğimiz aylarda Drive Me projesi için seçilen ilk aile oldu.

 

Simonovski ailesi ise Sasko Simonovski (44), eşi Anna (41) ve çocukları Elin (10) ile Villiam’dan (8) oluşuyor. Proje ilerledikçe yeni aileler de katılacak.

Son Güncelleme : 13 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo