Volkswagen Jetta’ya yeni görünüm ve yeni teknolojiler

Ototeknikveri     14 Aralık 2017 07:58

Volkswagen, yeniden tasarlanan Jetta kompakt sedan ile segmentten yeni müşteriler çekmeyi umuyor.

Volkswagen Jetta’ya yeni görünüm ve yeni teknolojiler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jetta firmanın ABD’de en çok satan modeli ve Volkswagen bu yıl Atlas ve 2018 Tiguan gibi crossover otomobillere kayana kadar piyasada önemli bir yere sahipti. Şimdi, Volkswagen yeni MQB platformu, geliştirilmiş sürüş dinamikleri, daha fazla teknoloji ve yakıt tüketiminde daha tutumlu benzinli motoru ile yeniden tasarlanan Jetta’nın kendisine yeni müşteriler kazandıracağını düşünüyor.

 

2018 yılı ortalarında ABD’deki bayilere ulaşacak yeni Jetta markanın 150 hp 1.4 litre turboşarjlı I-4 motoruyla sunulmaya devam edilecek. Motor sekiz vitesli otomatik şanzıman ya da altı vitesli manuel şanzımanla eşleştirilebilecek.

Volkswagen’in platform stratejisi markanın geliştirme maliyetlerini daha eşitlikçi hale getirmesine, dolayısıyla lüks güvenlik donanımlarına kompakt sedanlar gibi daha uygun fiyatlı segmentlerde yer verebilmesine imkan tanıyor. Örneğin 2019 Jetta standart zincirleme kaza önleyici fren, opsiyonel kör nokta izleme sistemi, arka park asistanı ve adaptif hız sabitleme kontrolü ile gelecek.

2019 Jetta standart LED ön ve arka lambalar, Avrupa versiyonu 2018 Golf ile benzer yeni bir kokpit, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu multimedya sistemi gibi özelliklere sahip.

 

Fiyat listesi henüz açıklanmadı ancak firma yeni Jetta’nın fiyatının daha zengin içeriğine rağmen diğer kompakt sedanlar ile rekabet edebilir düzeyde olacağını belirtiyor. Yenilenen Jetta Ocak ayında Detroit Auto Show’da tanıtılacak.

Jetta’nın ABD satışları bu yılın Kasım ayına kadar olan dönemde %0.5 artarak 108.574 adete yükseldi. Bu küçük artış Volkswagen’in 2015’teki dizel emisyon skandalının etkilerini hala yaşadığını gösteriyor. ABD’de Jeta satışları 177.360 adet ile 2011 yılında zirveye çıkmıştı. 2012 – 2016 yılları arasında ise modelin satışları sürekli olarak düştü.

 

Bu yıl ABD’de kompakt otomobil satışları %4.9 azaldı. Ülkede son dört yıldır otomotiv sektörü genel olarak küçülme yaşıyor.

 

Müşterilerin hatchback otomobilleri tercih ettiği Avrupa’da ise Jetta Volkswagen’in en az satan modellerinden birisi. Jetta kıtada yılın ilk 10 ayında sadece 5829 adet satıldı ve geçen yıl akayısla satışlar %25 düştü.

Son Güncelleme : 15 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo