2018 Volkswagen Touareg resmi tanıtımdan önce ortaya çıktı

Ototeknikveri     19 Aralık 2017 01:29

Volkswagen'in büyük SUV'sinin en yeni versiyonu BMW X5 ve Volvo XC90'ı hedef alıyor. Yeni modelde daha lüks bir iç kabin ve Arteon'dan esinlenen bir tasarım bulunuyor.

2018 Volkswagen Touareg resmi tanıtımdan önce ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017 Volkswagen Touareg reklam çekimleri sırasında kamuflajsız görüntülendi. Otomobilin resmi tanıtımı gelecek yılın başlarında yapılacak. Büyük SUV'nin ön ve arka tasarımı yeni fotoğraflarda oldukça belirgin. Fotoğraflarda otomobil iki farklı versiyon ve iki farklı renk seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. SUV'nin uzunluğu artmış, eğimli bir tavan çizgisi, yatay krom detaylar ve Arteon'dan esinlenilmiş bazı öğeler göze çarpıyor. Daha önce görüntülenen bir model büyük oranda kamuflaj altındaydı. Yeni nesil SUV küçük kardeşi Tiguan'dan ve daha büyük ABD'ye özel Atlas modelinden etkilenmiş.

 

Touareg'in farları daha şık ve öncekinden daha köşeli, arka lambalar ise öncekinden daha ince. Yeni Touareg'in iç kabini de daha lüks, daha üst kalite materyaller ve ve daha büyük bir multimedya ekranı ile geliyor. Bu sayede model yeni BMW X5 ve Volvo XC90 ile rekabet edebilecek. Otomobilin görünümü Volkswagen'in Arteon ve Touareg gibi büyük modellerinde daha üst piyasaya göz diktiğini kanıtlıyor.

 

Touareg bir plug-in hibrit seçenekle de sunulacak. Geçen yıl Pekin Otomobil Fuarı'nda bir konsept ile tanıtılan hibrit sistem 386 hp güç çıkışı ve 699 Nm tork ile geliyor. Elektrikli sürüş mesafesi ise 80 km. En ekonomik modda hibrit versiyon 2.5 litre/100 km yakıt tüketiyor.

 

Hibrit seçeneğin yanı sıra seride daha geleneksel turboşarjlı dört silindirli dizel ve benzinli motorlar yer alacak. Ayrıca tüm modeller standart olarak dört çekişli sürüş sistemiyle gelecek.

 

Fiyatın piyasadaki mevcut modelden çok farklı olması beklenmiyor. Dolayısı ile 51.000 euro civarı bir başlangıç fiyatı bekleniyor. Otomobilin 2018'in ilk aylarında tanıtılması, Nisan ayında ise ilk teslimatların başlaması planlanıyor.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo