Honda elektrikli otomobiller için katı hal pili geliştirecek

Ototeknikveri     23 Aralık 2017 12:33

Otomobil üreticileri düşük emisyonlar için güçlü yeni nesil otomobil pilleri geliştirmenin yollarını ararken, Honda da elektrikli otomobiller için katı hal pilleri geliştirmeyi düşünüyor.

Honda elektrikli otomobiller için katı hal pili geliştirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni katı hal pillerinin Honda ve Nissan işbirliği ile geliştirildiği haberleri üzerine Honda sözcüsü Teruhiko Tatebe “Katı hal pilleri ile ilgili araştırmalarımız uzun zamandır devam ediyor. Şu anda bu tip pilleri başka bir otomobil üreticisi ile birlikte geliştirmiyoruz.” dedi. Nissan’dan ise konuyla ilgili bir yorum gelmedi.

 

Giderek sıkılaşan emisyon standartları otomobil üreticilerini elektrikli otomobillere yöneltti. Pilli elektrikli otomobiller ise daha uzun sürüş mesafeleri için daha büyük kapasiteli ve kısa sürede şarj olan, aynı zamanda lityum-iyon pillerden daha ucuza mal olan yeni bir pil teknolojisine ihtiyaç duyuyor.

 

Toyota ve Volkswagen gibi otomobil üreticileri daha fazla kapasite ve daha iyi güvenlik sunan katı hal pilleri geliştiriyor. Bu tip pillerde, lityum-iyon pillerdeki likit elektrolitin yerini katı ve iletken bir materyal alıyor.

 

Bu ayın başlarında Toyota, Panasonic ile birlikte yeni nesil piller geliştirerek yüksek geliştirme maliyetlerini paylaşacaklarını açıkladı. Toyota 2020’lerin başlarında üretime hazır yeni bir pil çıkartmayı hedefliyor. Yakın gelecekte neredeyse tüm otomobil üreticileri yeni elektrikli modeller çıkartacak, dolayısıyla pil teknolojilerindeki gelişim hızlanacak gibi görünüyor.

 

 

Son Güncelleme : 25 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo