Yeni Volvo V40 şıklığıyla VW Golf’e rakip olacak

Ototeknikveri     25 Aralık 2017 02:12

Volvo başarılı XC SUV serisini yeni V40 ile büyütüyor. Yeni model Volkswagen Golf, Audi A3 ve BMW 1 Serisi’ne rakip olacak. V40 plug-in hibrit ve elektrikli versiyonlarla sunulacak.

Yeni Volvo V40 şıklığıyla VW Golf’e rakip olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Volvo XC40 firmanın CMA mimarisiyle üretilen ilk otomobili olacak. Volvo bu yeni platformu hızlı şekilde diğer modellerine de yaygınlaştırmayı planlıyor. XC40’ın ardından CMA platformu V40’a gelecek. Yeni V40 XC40’tan biraz daha geniş görünecek ancak iki otomobilin ön aksta genişliği aynı. V40 modelinin daha alçak tavan çizgisi otomobile biraz daha agresif bir duruş kazandırıyor. V40, 40.1 konseptinin daha sonra XC40’a dönüşmesi gibi, 40.2 konseptinden bazı bileşenlere sahip olacak.

 

Yeni V40, XC40 ile aynı aks mesafesini paylaşacak, dolayısıyla eskisinden biraz daha uzun olacak. Bu sayede otomobilin arka kısmı daha geniş ve konforlu hale gelecek. Bu bakımdan yeni model A3 ve 1 Serisi gibi rakiplerini geride bırakabilir.

V40 konfor odaklı XC40’tan daha dinamik bir sürüş hissi verecek. Volvo Ar-Ge yöneticisi Henrik Green, CMA platformunun ekibine farklı tiplerde araçlar üretmek için esneklik sağladığını belirterek “CMA özellikle SUV’ler için iyi bir platform ancak bu platformla kolayca dinamik, alçak otomobiller de üretebiliriz. XC40 şehir ortamına uyumlu, üst düzey konfor sağladığı gibi trafikte ve kavşaklarda oldukça iyi bir görüş ve kontrol sağlıyor. Öte yandan, diğer 40 serisi modellerinde bu yaklaşımı takip etmeye mecbur değiliz, yeni platform farklı şeylere imkan veriyor.” diyor. Green ayrıca gelecekte CMA platformu ile daha küçük modeller, hatta XC40’tan daha küçük bir SUV de çıkartabileceklerini ekliyor.

 

V40’ın motor serisi dört silindirli D3 ve D4 dizelleri, ayrıca üç silindirli T3 ve dört silindirli T4 ve T5 benzinli otomobilleri de kapsayacak. Öte yandan, CMA özellikle elektrikli güç aktarım mekanizmaları düşünülerek tasarlandı. Dolayısıyla XC40’ta olduğu gibi V40’ın da plug-in hibrit ve elektrikli versiyonları olacak.

 

Bu yaklaşım Volvo’nun premium hatchback piyasasında elini güçlendirebilir. Mercedes ve BMW bağımsız elektrikli modeller çıkartırken, Volvo ise Volkswagen’in Golf modelinin elektrikli versiyonunu çıkartmasına benzer bir yaklaşımı izliyor.

Aslında CMA platformunu kullanan ilk elektrikli model bir Volvo olmayacak. Bu ünvanı 2019’un ikinci yarısında yüksek performanslı sedan otomobil Polestar 2 alacak. Elektrikli V40 piyasaya çıktığında ise farklı pil kapasiteleri ile sunulacak. Daha ucuz ancak daha düşük kapasiteli pil seçeneğinin elektrikli sürüş mesafesi de daha kısa olacak.

 

XC40’daki bazı pratik özellikler V40’ta da bulunacak. Bunlar arasında katlanabilir bagaj zemini, kapı içlerinde ekstra geniş sepetler, torpido gözünde çanta askısı ve koltukların altındaki çekmeceler sayılabilir.

 

Volvo V40 otomobiller standart olarak Sensus dokuz inç dikey ekranlı multimedya sistemi ve dijital kontrol paneli ile gelecek.

Son Güncelleme : 25 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo