2017’de başarı hikayesi yazdılar: Volkswagen Golf, Tiguan ve Touran

Ototeknikveri     28 Aralık 2017 01:21

Volkswagen’in en başarılı modeli Golf, 2017 yılında 1 milyon adet satıldı. Tiguan önceki yıla göre önemli oranda büyüme kaydetti, yeni Tiguan Allspace versiyonu ilgiyle karşılandı. Touran ise Almanya’nın en popüler MPV modeli.

2017’de başarı hikayesi yazdılar: Volkswagen Golf, Tiguan ve Touran
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Golf, Tiguan ve Touran modellerinin başarı hikayesinde bir sonraki aşama başladı. Bir yıl içinde 1 milyon adet satan Golf, farklı kaporta tipleri ile Volkswagen markasının en başarılı modeli olmayı sürdürüyor. Golf hathcback özellikle ilgi görüyor ve Almanya ile Avrupa genelinde segmentin lideri konumunda. Tiguan ise dünya genelinde 730.000 adet satıldı ve önceki yıla göre %40 büyüme kaydetti. Bu yıl çıkan uzun versiyon Tiguan Allspace de bu büyümede önemli pay sahibi. Touran modeli dünya genelinde 150.000 müşteriye ulaştırıldı ve Almanya’nın MPV segmentinde liderliği sürdürüyor.

Hatchback, station ve Sportsvan olmak üzere üç kaporta tipinde sunulan Golf, otuz yıldan fazla bir süredir piyasada. Bugüne kadar yedi nesilden 34 milyon Golf otomobil üretildi. 2017 yılında model 1 milyonluk satış rakamına ulaştı. Golf hatchback Almanya ve Avrupa’da segmentte lider konumunda. Golf station ise geçen yıla kıyasla satışlarını %11 artırarak en hızlı büyüme yakalayan Golf versiyonu oldu.

Bu yıl, Tiguan Volkswagen’in en güçlü büyüme kaydeden modeli oldu. Geçen yıla kıyasla satışı %40 artan model aynı zamanda Avrupa’da en çok satılan SUV’lerden birisi. Yeni versiyon Tiguan Allspace 4701 mm uzunlukta ve beş ya da yedi koltuk seçeneğiyle sunuluyor. Tiguan Allspace, standart Tiguan ile Touareg arasındaki boşluğu kapatıyor.

Volkswagen’in Touran modeli bu yıl 150.000 müşteriye ulaşırken özellikle Avrupa’da ilgi gördü. Gelişmiş sürüş yardım sistemlerine sahip 7 koltuklu MPV’nin en büyük piyasası ise Almanya.  

Son Güncelleme : 31 Aralık 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir29213 Bir Tiguan sahibi olarak gerçekten de iyi bir iş çıkarıldığını düşünüyorum...daha önce VW sevgisini dillerinden düşürmeyenlere çok kızardım ama niye bu kadar sevildiğini ve tutulduğunu şimdi daha iyi anladım..

    02 01 2018 10:44 Yanıtla Beğen (1) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo