Volvo 2017’de satış rekoru kırdı

Ototeknikveri     05 Ocak 2018 04:31

Volvo 2017’de dünya çapında satışlarını %7 artırdı. 571.577 adet otomobil satan firma tüm bölgelerde büyüme yakaladı.

Volvo 2017’de satış rekoru kırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni XC60 ve 90 serisi satışlardaki büyümeye en çok katkı yapan modeller oldu. Bu modellerde Volvo bünyesinde geliştirilen modüler SPA (ölçeklendirilebilir ürün mimarisi) platformu kullanıldı ve bu sayede tasarım ve teknoloji bakımından gelişme sağlandı.

 

Çin’de %25.8 büyüme ile rekor düzeyde performans sergileyen firmanın Asya Pasifik bölgesinde satışları %20.9 arttı. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde ise 2017’de %3.3 büyüme yakalandı. Kuzey ve Güney Amerika’da satışlardaki artış %0.7 ile sınırlı kaldı.

 

2017 Volvo için pek çok bakımdan önemli bir yıldı. Markanın en çok satılan modeli ve Avrupa’da en sevilen orta boy SUV’si XC60’ın yeni nesli Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda piyasaya çıktı.

 

Volvo aynı zamanda 2019 yılından itibaren çıkartacağı her modelde elektrikli motor bulunacağını (hibrit ya da pilli elektrikli), sadece yanmalı motorla sunulan otomobiller devrinin kapanacağını açıkladı. Volvo yine 2017 yılında grup bünyesinde elektrikli otomobil markası Polestar’ı da faaliyete soktu.

 

Yıl boyunca Volvo ile Geely Holding arasındaki işbirliği derinleşti, özellikle elektrikli otomobil teknolojilerinin geliştirilmesine hız verildi. Volvo, Geely’nin yeni LYNK & CO markasının %30 hissesini satın alacağını açıkladı. LYNK & CO, Volvo ve Geely’nin ortak geliştirdiği CMA mimarisini kullanıyor.

 

Eylül ayında firmanın küçük SUV segmentindeki ilk ürünü yeni Volvo XC40 piyasaya sunuldu. Volvo aynı zamanda “Care by Volvo” adıyla yeni bir abonelik hizmeti başlattı ve insanların otomobillere erişim şeklinde devrim yarattı. Yeni XC40 ile birlikte tanıtılan bu sistem ile bir otomobil edinmek adeta küçük bir telefon edinmek kadar şeffaf, kolay ve sorunsuz hale geliyor.

 

Volvo Güney Karolina’daki yeni fabrikasının inşasına da devam ediyor. ABD’deki ilk Volvo fabrikası olacak tesis S60 orta boy sedan ve 2021’den itibaren yeni nesil XC90 modellerini üretecek. Volvo ABD’deki üretim operasyonları için 1.1 milyar dolar yatırım yaptı. Charleston fabrikasında 4000 yeni çalışan istihdam edilecek.

 

Volvo 2017 yılında Uber ile de bir anlaşma imzaladı. Volvo, yeni nesil taksi hizmeti Uber’e 2019 – 2021 yılları arasında on binlerce otonom araba satacak.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo