Yeni 2019 Renault Clio şekilleniyor

Ototeknikveri     08 Ocak 2018 03:25

2019’da yarı hibrit sistem ve otonom sürüş özellikleriyle gelecek Renault Clio’dan yeni fotoğraflar.

Yeni 2019 Renault Clio şekilleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault yıl sonunda beşinci nesil Clio’yu tanıttığında yeni model piyasadaki en gelişmiş ve verimli süpermini otomobillerden birisi olacak. Yarı hibrit sistem ve temel otonom sürüş fonksiyonları ile dikkat çeken modelin Eylül ayındaki Paris Otomobil Fuarı’na gelmesi bekleniyor.

 

Süpermini piyasası son 18 aydır yeni modellerle doldu. Bunlar arasında Ford Fiesta, Volkswagen Polo ve Citroen C3 de var. Şu anki Clio sektördeki en eski otomobillerden birisi.

Yeni Clio kaputun altında yeni teknolojilere, ayrıca tazelenmiş bir iç kabin tasarımına odaklanacak. Modelin görünümündeki değişim evrimsel düzeyde kalacak ancak C şekilli farlar ve arka lambalar gibi kısımlarda Renault Symbioz konseptinden etkiler görülecek.

 

Renault’un tasarım yöneticisi Laurens van den Acker otomobilin iç kabininde önemli değişiklikler olacağını belirtiyor. Eskisinden çok daha büyük, dikey dokunmatik ekran konsola hakim olacak ve en yeni akıllı telefon bağlanabilirlik uygulamalarını içerecek. Materyal kalitesinde de büyük bir sıçrama bekleniyor. Van den Acker daha önce tasarım ekibinin Renault otomobillerin iç mekanlarının da en az dış cepheleri kadar çekici olması için çalışması gerektiğini söylemişti.

Yeni Clio mevcut modelin CMF-B platformunun güncellenmiş bir versiyonunu kullanacak. Model bu platformu Nissan Micra ile paylaşıyor. Modelle birlikte müşterilere yeni turboşarjlı 1.3 litre benzinli motor ve 0.9 litre üç silindirli turbo motor gibi seçenekler sunulacak. Yüksek fiyat ve piyasanın dizelden uzaklaşması göz önüne alındığında Renault’un Clio’da dCi motorlara yer verip vermeyeceği bilinmiyor.

 

Öte yandan Clio’da ilk kez yarı hibrit sistem sunulacak. Küçük bir benzinli motor 48V elektrik sistemiyle birlikte çalışarak yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltacak. Bu tipteki elektrikli sürüş sistemi basit ve ucuz olması nedeniyle tercih edildi. Clio için plug-in hibrit versiyon ise sunulmayacak.

 

Otomobilin verimliliğini geliştirecek bir diğer önlem de ağırlığının azaltılması olacak. Bunun için konstrüksiyonda alüminyum, daha ince camlar ve daha basit bir fren sistemi kullanılacak.

 

Yeni Clio aynı zamanda Renault’un elektrikli ve otonom otomobiller atağının da bir parçası olacak. 2022 itibariyle Renault sekiz tam elektriki ve 12 hibrit otomobil çıkartmayı planlıyor. 15 modelde ise otonom teknolojiler bulunacak. Renault otonom teknolojilerle ilgili Ar-Ge faaliyetleri için 18 milyar Euro yatırım yaptı.

 

Clio’daki otonom teknoloji sürücünün hız ayarı ve direksiyon fonksiyonlarını otomobilin kontrolüne bırakabilmesine imkan verecek. Yasalar şimdilik sürücünün otonom modda dahi ellerini direksiyonun üzerinden ayırmamasını gerektiriyor.

Symbioz Renault’un gelecek tasarımları hakkında fikir veriyor

 

Geçen yıl Frankfurt Motor Show’da tanıtılan Renault Symbioz konseptinin prototip versiyonu, Renault’un 2023’te piyasaya sürmeyi planladığı 4. Seviye otonom sürüş teknolojisine sahipti.

 

Otomobilin tasarımı gelecekteki Renault modellerinin görünümünü de etkileyecek. Bunun ilk örneği yeni Clio olacak.

Son Güncelleme : 08 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo