Volkswagen ve NVIDIA geleceğin otomobillerinde yapay zeka devrimi yapacak

Ototeknikveri     09 Ocak 2018 01:09

Volkswagen I.D. BUZZ, AI Co-Pilot fonksiyonları için NVIDIA teknolojisini kullanacak.

Volkswagen ve NVIDIA geleceğin otomobillerinde yapay zeka devrimi yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen ve NVIDIA, AI (yapay zeka) ve derin öğrenmenin yeni nesil akıllı Volkswagen taşıtların geliştirilmesini nasıl şekillendireceğini açıkladılar. 2018 Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nın açılışında konuşan Volkswagen CEO’su Dr. Herbert Diess ve NVIDIA kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, yapay zekanın otomotiv sektörünü nasıl dönüştürdüğünü ve yeni I.D. BUZZ modelindeki yerini anlattılar. Efsane Volkswagen minibüsün elektrikli sistemle yeniden doğuşunu yansıtan I.D. BUZZ yapay zeka ve sürücüsüz seyir teknolojileri ile donatılacak.

 

Akıllı Co-Pilot fonksiyonları

Volkswagen I.D. BUZZ modelinde yapay zeka kullanımının en dikkat çekici örneği “Intelligent Co-Pilot” fonksiyonları olacak. Bu kapsamda otomobilde kabinde ve aracın dışında bulunan sensörlerden gelen verileri kullanan sürüş yardım sistemleri ve konfor özellikleri bulunacak. Bu sistemler otomobilin kullanım ömrü boyunca yazılım güncellemeleri ile geliştirilebilecek ve otonom sürüşte ilerlemeler kaydedildikçe otomobile yeni yetenekler eklenebilecek. Derin öğrenme sayesinde geleceğin otomobili durumları düzgün şekilde değerlendirmeyi ve yoldaki diğer taşıt ve kişilerin davranışlarını analiz etmeyi öğrenecek, böylece doğru kararlar verebilecek.

 

NVIDIA DRIVETM IX Intelligent Experience platformunu kullanan yapay zeka fonksiyonları arasında otomobili dışarıdan açmak için yüz tanıma, bisikletler için sürücü uyarısı, kullanıcı kontrolü için jest tanıma, kusursuz sesli kontrol için doğal dil tanıma ve sürücü uyarılarının takibi gibi özellikler bulunuyor.

 

Volkswagen’in otonom sürüşe giden yolu

I.D. BUZZ, Volkswagen’in elektrikli otomobil kampanyasını başlatacağı I.D. ailesinin bir parçası olacak. Bu model ailesinde 2020 yılından itibaren otonom sürüş teknolojileri yer alacak. Volkswagen 2025 yılı itibariyle 20’den fazla elektrikli otomobil çıkartmış olmayı planlıyor ve bu alanda dünya lideri olmak istiyor.

 

Bu yeni modeller tamamen yeni ve sıfır emisyonlu araçlar, dijital mobilite ve elektrikli sürüş sistemleri için tasarlanmış MEB otomobil mimarisini kullanıyor. MEB mimarisine sahip otomobillerde pil şasi zemininin altında düz şekilde konumlanıyor ve kompakt bir sürüş sistemi bulunuyor, bu sayede bolca geniş alan sunan ve farklı şekillerde kullanılabilen esnek ve konforlu bir kabin yaratılmış. Yeni otomobillerde elektrikli kompakt otomobil segmentinden alınan artırılmış gerçeklik özellikli head-up display gibi öncü teknolojiler var. En başından itibaren, MEB mimarisi kullanan modeller en yeni sürüş yardım sistemlerini ve otonom sürüş fonksiyonlarını içerecek. MEB elektornik sistemleri, MQB mimarili ve geleneksel sürüş sistemleri kullanan modellere de kademeli olarak yaygınlaştırılacak.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo