Byton Las Vegas’ta crossover konseptini tanıtıyor

Ototeknikveri     09 Ocak 2018 03:34

Elektrikli otomobiller geliştiren startup Byton crossover konseptini Las Vegas’taki CES 2018’de (Tüketici Elektroniği Fuarı) tanıttı. Firmanın otomobil için çok iddialı üretim hedefleri bulunuyor.

Byton Las Vegas’ta crossover konseptini tanıtıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Byton crossover otomobilin giriş seviyesinde yaklaşık 402 km elektrikli sürüş mesafesine sahip olacağını belirtiyor. Pil 20 dakika şarj edildiğinde 241 km sürüş mesafesi sunacak. 30 dakika şarj ile pil %80 dolacak.

 

Byton crossover konsepti aynı zamanda 3. Seviye otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Üretim versiyonunda daha sonra bu 4. Seviye’ye çıkacak. Otomobilde geleneksel kapı aynaları terk edilerek yerlerine görüntüyü kabine yansıtabilen iki küçük kamera kullanılmış.

 

Otomobilin dış cephe tasarımı ilgi çekici ancak asıl ilginçlikler iç kabinde bulunuyor. Konseptte konsolun tamamını kaplayan 49 inç dev bir ekran bulunuyor. Byton bu ekranın üretim modelinde de kullanılacağını belirtti. Bunun yanı sıra konseptte direksiyonun ortasında da bir ekran var ancak hava yastığı için yer gerekeceğinden bu ekran üretim modelinde görülmeyebilir.

 

Diğer ilgi çekici özellikler arasında Amazon Alexa’nın özel bir versiyonu ve otomobilin yolcuların kalp atışları ve kan basınçlarını takip edebilme yeteneği sayılabilir.

 

Bytob kurucuları crossover otomobil 2019’da üretime gireceğini, Çin, ABD ve Avrupa piyasalarında 45.000 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını açıkladı. Eğer otomobil başarılı olursa model ailesine bir elektrikli sedan ve bir elektrikli MPV de eklenecek.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo