CES 2018: Kia multimedya sistemlerine Google Asistan’ı ekledi

Ototeknikveri     10 Ocak 2018 12:59

Kia Motors UVO multimedya sistemlerini Google Asistan ile uyumlu hale getirdi. Böylece müşteriler çeşitli uzaktan komutları kullanabilecekler.

CES 2018: Kia multimedya sistemlerine Google Asistan’ı ekledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Google Asistan şimdilik UVO sistemiyle donatılmış modeller için sunuluyor. Bunlar arasında 2018 Niro PHEV, Soul EV, Optima PHEV ve K900 modelleri var.

 

UVO aracılığı ile müşteriler Google Asistan ya da Google Home uygulamalarını kurabilecek, basit ses komutlarıyla bir dizi fonksiyona erişebilecekler. Yeni komutlar arasında “UVO’ya Soul elektrikli otomobilimi başlatmasını söyle” ve “UVO’ya Niro otomobilimi kilitlemesini söyle” gibi komutlar da yer alıyor.

 

UVO, uzaktan motor başlatma/durdurma, uzaktan klima kontrol, uzaktan şarj başlatma/durdurma, uzaktan korna çalma, uzaktan farları açma ve otomobili uzaktan kilitleme fonksiyonları sunuyor. Bu özellikler Google Asistan’ın gerçek zamanlı yanıtları, müzik servisleri ve akıllı ev cihazları ile de biraraya geldiğinde kusursuz bir deneyim elde ediliyor.

 

Kia Motors Amerika bağlantılı otomobiller ve mobilite hizmetlerinden sorumlu yöneticisi Henry Bzeih yeni özellikle ilgili şunları söyledi: “Giderek daha fazla insan evde ve işte akıllı teknolojileri kullanıyor. Bu kolay ve kapsamlı şekilde adapte edilmiş platformu sürücü koltuğuna taşımak biizm için çok doğal bir şeydi. Basit bir ses komutuyla Kia sahipleri otomobillerinin arayüzünü evde Google Asistan’ı kullandıkları şekilde kullanabilecekler.”

 

Son Güncelleme : 11 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo