Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer ve Gran Tourer

Ototeknikveri     11 Ocak 2018 04:37

BMW 2 Serisi Active Tourer ve BMW 2 Serisi Gran Tourer geniş kullanım alanı, etkileyici düzeyde esneklik, mükemmel konfor ve dinamik sürüş özellikleri sunuyor. En yeni nesil motorlarla donatılan BMW’nin güncellenen lüks kompakt modelleri Mart ayında piyasaya çıkacak.

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer ve Gran Tourer
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin ilk Sports Activity Tourer (SAT) modeli olan BMW 2 Serisi Gran Tourer 2014 – 2017 yılları arasında 380.000 adetten fazla satıldı. Fonksiyonel alan konseptiyle öne çıkan 2 Serisi Active Tourer ve Gran Tourer modelleri markanın en çok satan modelleri arasında. İki modelin en büyük piyasası Almanya. Bunu Çin ve İngiltere izliyor. Bu modelleri satın alan müşterilerin %70’i BMW markasına ilk kez gelen müşteriler.

 

Geniş, tek parça hava girişi ve çarpıcı (BMW’nin geleneksel böbrek biçimiyle) ön panjur otomobilin sportif ve şık görünümünü vurguluyor. Yeni tasarlanan arka apron ve daha geniş egzoz boruları (dört silindirli modeller için ikili egzoz boruları) otomobilin genişliğini pekiştiriyor. Yeni M Sport paketiyle donatılmış BMW 2 Serisi Active Tourer ve Gran Tourer modelleri daha dinamik bir tasarıma kavuşuyor.

 

Yeni dış cephe renkleri (Jucaro Beige ve Sunset Orange) ve 17, 18 ve 19 inç formatlarında altı yeni hafif alaşım jant tasarımı kişiselleştirme kapsamını artırıyor. Özel materyaller ve kumaş/Sensatec ve deri koltuk döşemeleri iç kabine daha lüks bir hava katıyor. 7 vitesli çift debriyajlı ya da sekiz vitesli Steptronic modellerde yeni elektronik vites kolu bulunuyor.

 

Opsiyonel LED farlar ve göz kamaştırmayan uzun farlı Adaptif LED farlar için yeni tasarım uygulanmış. Alışıldık ikiz yuvarlak farlar artık altıgen görünümleri ile daha da modern ve dikkat çekici bir etki yaratıyor. Opsiyonel LED ön sis lambalarının da tasarımı yenilenmiş.

 

Yeni nesil benzinli ve dizel motorlar verimliliği artıran değişikliklerle geliyor. BMW 2 Serisi Active Tourer motorları 80 kW/109 hp – 170 kW/231 hp arası güç çıkışları sunuyor. Gran Tourer motorlarının güç çıkışları ise 80 kW/109 hp – 141 kW/192 hp arasında. Yeeni BMW EfficientDynamics motor ailesinin yakıt ekonomisi 6.4 litre – 4.3 litre/100 km arasında. CO2 emisyonları ise 147 – 112 gram/km arasında değişiyor.

 

Mart ayından itibaren tüm dizel motorlar dizel partikül filtresi, NOX emici katalizör ve NOX emisyonunu azaltıcı AdBlue üre solüsyonu kullanan SCR sistemini içeren egzoz gazı arıtma teknolojisi ile gelecek. Tüm dört silindirli dizeller BMW TwinPower Turbo teknolojisi ile iki turboşarjlı olarak sunuluyor.

 

Plug-in hibrit BMW 225xe iPerformance Active Tourer 45 kilometre elektrikli sürüş mesafesi sunuyor ve 224 hp güç çıkışına sahip. Bu model 100 km’de 2.5 – 2.3 litre yakıt tüketiyor, CO2 emisyonu ise 57 – 52 gr/km.

 

Yedi vitesli çift debriyajlı Steptronic şanzıman iki modelde ilk kez sunuluyor. Diğer şanzıman seçenekleri arasında sekiz vitesli Steptronic şanzıman ve altı vitesli manuel şanzıman var. 220i modeli standart yedi vitesli çift debriyajlı Steptronic şanzımanla geliyor. 225i xDrive ve 220d ise sekiz vitesli Steptronic ile sunuluyor.  

 

Yeni nesil iDrive sistemiyle inovatif çalıştırma konsepti, 6.5 ya da 8.8 inç dokunmatik ekranlarla opsiyonel navigasyon sistemleri, sesli kontrol ve dokunmatik arayüz yeni modellerdeki dikkat çekici özellikler arasında.

 

BMW ConnectedDrive servisleri olağanüstü seviyede bağlantı teknolojileri sunuyor. Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi (RTTI), Ayrılma Zamanı (Time-to-Leave) bildirimleri ve uygulama – web – takvim aracılığıyla Destinasyon Paylaşma (Share Destination), eposta – takvim girişi – iletişim bilgisi düzenlemek için Microsoft Exchange fonksiyonu bunlardan sadece bazıları. Akıllı telefon entegrasyonu Apple CarPlay sayesinde daha da kolay hale gelmiş. Ayrıca uyumlu telefonlar için kablosuz şarj özelliği ve on cihaza kadar WiFi erişim noktası sunuluyor.

 

Kapsamlı sürüş yardım sistemleri arasında bulunan Aktif Seyir Kontrolü (140 km/s hıza kadar adaptif hız düzenleme) ve otomobili 60 km/s hıza kadar kendi şeridinde tutabilen Trafik Sıkışıklığı Asistanı, opsiyonel Driving Assistant Plus paketiyle birlikte sunuluyor.  

Son Güncelleme : 11 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo