Mercedes-Benz G-Serisi 2019 modeliyle yeniden doğuyor

Ototeknikveri     15 Ocak 2018 09:26

Mercedes G-Serisi zamana karşı koyarak marka için bir ikon haline geldi. Firma bu başarıyı Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtacağı yeni model ile daha da ileriye taşımayı planlıyor.

Mercedes-Benz G-Serisi 2019 modeliyle yeniden doğuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir ikonu yeniden tasarlamak kolay değil ancak Mercedes orijinal ruhunu koruyan 2019 G-Serisi ile bunu başarmış görünüyor. Ön kısımdan başlayarak, yuvarlak farlarla çevrelenmiş tanıdık ön panjuru görüyoruz. Model aynı zamanda evrimsel değişiklikten geçmiş bir kaput ve aerodinamiğe katkıda bulunan daha yuvarlak bir ön tampon ile geliyor.

 

Arkaya doğru ilerlediğimizde, G-Serisi kutu benzeri stilini ve camlı kısımların dikey görünüşünü devam ettiriyor. Özgün trim şeritleri ve yedek lastik de yeni modele taşınmış. Alışıldık görünüşe karşın yeniden tasarlanan model öncekinden 53 mm daha uzun ve 121 mm daha geniş.

 

Stil değişiklikleri kabinde yeni direksiyon simidi, metalik aksanlar ve ahşap ya da karbon fiber trim ile devam ediyor. SUV analog göstergeler ile geliyor ancak müşteriler 12.3 inç multimedya ekranı ile uyumlu yine 12.3 inç dijital kontrol panelini de sipariş edebiliyor. Diğer özellikler arasında ise ısıtmalı koltuklar, 7 hoparlörlü ses sistemi ve çok sayıda yeni depolama alanı bulunuyor.

 

16 hoparlörlü Burmester surround ses sistemi, designo deri döşeme ve ön koltuklara ısıtma, havalandırma ve masaj fonksiyonları ekleyen Active Multicontour Seat paketi etkileyici opsiyonel özellikler arasında. Bunlar da yetmezse müşteriler Exclusive Interior Plus paketi ile kapılar, konsol ve orta konsol için Nappa deri döşeme tercih edebiliyor.

 

İlave opsiyonlar olmadan dahi 2019 G-Serisi selefinden daha konforlu ve ses, titreşim, sertlik seviyelerini düşüren değişiklikler yapılmış. Modelin artan boyutları sürücü ve yolculara ilave bacak, omuz ve dirsek mesafesi sağlıyor. Arkadaki yolcular 150 mm ilave bacak mesafesinden faydalanıyor.

 

İlk piyasaya çıkışta model çift turbo 4.0 litre V8 motor ile sunulacak. Bu motor 416 hp (310 kW) güç çıkışı ve 609 Nm tork sunuyor. Motor 9 vitesli otomatik şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemiyle birlikte çalışıyor.

 

SUV’nin tanıtımında bulunan Arnold Schwarzenegger, Daimler CEO’su Dieter Zetsche’ye modelin elektrikli bir versiyonunun da çıkıp çıkmayacağını sordu. Zetsche ise “Gelişmeler için bizi takip edin.” demekle yetindi.

 

Lüks ve konfora odaklanılmasının yanı sıra, yeni G-Serisi selefinden daha iyi off-road yetenekleri de sunuyor. Bunu başarmak için model merdiven tipi şasi kullanıyor ve üç adet %100 diferansiyel kilidi ile donatılmış. En büyük değişiklik yeni bağımsız ön süspansiyon ve ön aksın eklenmesi. Arka aks da yeni ve Mercedes modelin daha da kararlı şekilde yolda kalmasına yardımcı olduğunu belirtiyor.

 

Bu değişiklikler sayesinde G-Serisi sırasıyla 31° ve 30° yaklaşma ve ayrılma açılarına ve 70 cm sudan geçiş derinliğine sahip. SUV’nin aksları arasında yerden yüksekliği ise 241 mm.

 

Diğer off-road odaklı özellikler arasında ise yeni ara şanzıman, ayrıca gaz ve sürüş sistemi özelliklerini değiştiren yeni G-Mode bulunuyor. Ayarlanabilir amortisör sistemi maksimum off-road kapasitesi sunuyor.

 

Off-road bakımından daha yetenekli olmasının yanı sıra G-Serisi ayrıca AMG ayarlı bir süspansiyon ve alüminyum gibi hafif materyaller sayesinde 170 kg azaltılmış ağırlık gibi avantajlara sahip.

 

Yeni G-Serisi ABD’de 2018’in sonlarında satışa çıkacak. Fiyatlar daha sonra açıklanacak. Almanya’da ise G-Serisi Haziran ayında 107.040 euro’dan (130.532 dolar) başlayan fiyatlarla satılacak.  

Son Güncelleme : 16 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo