Yeni elektrikli Mercedes AMG 53 modelleri 456 hp motorla geliyor

Ototeknikveri     17 Ocak 2018 06:38

Mercedes-AMG CLS, E-Serisi Coupe ve Cabriolet için yeni 53-Serisi modellerini tanıttı. Yeni tasarımlarının yanı sıra bunlar aynı zamanda ilk elektrikli AMG modelleri oldu.

Yeni elektrikli Mercedes AMG 53 modelleri 456 hp motorla geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni AMG modelleri çift turbo 3.0 litre sıralı altı silindirli 453 hp motor (520 Nm tork) ile geliyor. Motor EQ Boost başlatıcı jeneratör ile birlikte çalışıyor. Jeneratör annda 21 hp (16 kW) ilave güç çıkışı ve 250 Nm tork sağlıyor.

 

EQ Boost başlatıcı jeneratör aynı zamanda otomobilin 48 volt elektrikli sistemini besliyor. 9 vitesli AMG Speedshift TCT 9G otomatik şanzıman güç çıkışını AMG’nin değişken Performance 4Matic+ dört çekişli sürüş sistemine iletiyor.

 

AMG yeni sıralı altı silindirli motoru bir standart turboşarj ve bir elektrikli yardımcı kompresör ile sunuyor, EQ Boost jeneratör ise motor ve şanzıman arasıdna konumlandırılmış. Elektrikli kompresör EQ Boost jeneratörden destek alınan kalkış sırasında gecikmesiz yüksek şarj basıncı sunuyor. Böylece 3.0 litre sıralı altı silindirli motor gecikmesiz şekilde gerekli performansı veriyor.

 

Ana hedef yakıt tüketimini ve emisyonları azaltırken aynı zamanda gerçek bir AMG’nin performans ve dinamiklerini korumaktı. Yeni CLS 53, 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Maksimum hız ise 270 km/s. Yakıt tüketimi 8.5 litre/100 km.

 

Sürücü beş farklı sürüş modu arasından seçim yapabiliyor (“Eco”, “Comfort”, “Sport”, “Sport+” ve “Individual”). Şasi çok odacıklı havalı süspansiyon, özel ön tekerlek mafsalları (rotil) ve taşıyıcı mafsallar, ayrıca her iki aksta daha fazla kamber eksi açısı ile güncellenmiş.

 

Mercedes AMG yeni 53-Serisi modellerini CLS 53 4Matic+ için özel Edition 1 versiyonu ile sunacak. Bu versiyonda bakır renkli yüzeyler, siyah deri döşemeler ve ambiyans aydınlatması gibi detaylara sahip özel bir iç kabin sunulacak.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo