BMW Avrupa modellerinde emisyonları düşürüyor ve yeni donanım ekliyor

Ototeknikveri     22 Ocak 2018 03:24

BMW 2018’de Avrupa’daki modellerinde bir dizi değişikliğe gidecek.

BMW Avrupa modellerinde emisyonları düşürüyor ve yeni donanım ekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma öncelikle 1, 2, 3 ve 4-Serisi modellerinin tüm dizel versiyonlarını SCR sistemi ve AdBlue enjeksiyon teknolojisiyle donatacak. X1’in de bazı versiyonları SCR ve yeni egzoz sistemiyle gelecek, böylece emisyonlar azaltılacak.

 

Çevre dostu değişiklikler bununla da sınırlı kalmıyor. Çok sayıda benzinli model partikül filtresiyle geliyor. Filtre Temmuz ayında 220i Coupe modelinde tanıtılmıştı, yakın zaman içinde ise diğer 2-Serisi modellerine ve X1, X3, 4-Serisi Coupe ve i8 modellerine yayılacak.

BMW X3 serisine 2.0 litre TwinPower Turbo dört silindirli motora sahip bir xDrive25d versiyonu ekleyecek. Motorun güç çıkışı 231 PS (170 kW), tork değeri ise 500 Nm. Modelde ayrıca sekiz vitesli otomatik şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemi sunuluyor. Otomobil bu özelliklerle 6.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Performans odaklı X3 M40i ise standart M Sport diferansiyel ile sunulacak. BMW bu değişiklik sayesinde virajlardan çıkarken daha da dinamik bir hızlanma elde edileceğini söylüyor.

 

Manuel şanzıman sevenler hayal kırıklığına uğrayabilir zira standart sekiz vitesli otomatik şanzımanlı model sayısı daha da artacak. BMW Steptronic şanzımanın 320d xDrive Sedan / Touring, 320d xDrive Gran Turismo, 420i xDrive Coupe, 430i Coupe ve 420d xDrive Gran Coupe modellerine geleceğini belirtiyor.

 

Dahası, 5-Serisi Sedan ve Touring yakında LED sis lambaları ve Park Mesafe Kontrolü gibi ilave standart donanıma kavuşacak. Diğer değişiklikler arasında sedanda 40/20/40 katlanabilir arka koltuklar ve tekerlek civatası sabitleyici sistem de yer alıyor.

Bir diğer yenilik de tüm BMW modellerinde yer verilecek ConnectedDrive hizmetleri olacak. Bu sayede otomobil sahipleri akıllı telefonları aracılığı ile uzaktan otomobilin bilgilerine ulaşabilecek ya da kilitleyip açabilecek.

 

Değişikliklerin bir çoğu Mart ayından başlayarak bahar aylarında sunulacak.  

Son Güncelleme : 22 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo