Toyota TMMF’ye yeni yatırım yapacak

Ototeknikveri     23 Ocak 2018 01:26

Toyota Motor Avrupa, Fransa’nın Valenciennes kentindeki TMMF (Toyota Motor Manufacturing France) fabrikasına 300 milyon euro daha yatırım yapacağını duyurdu. Daha önceki yatırımlarla birlikte tesise harcanan toplam meblağ 1.4 milyar euro olacak.

Toyota TMMF’ye yeni yatırım yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önümüzdeki aylarda fabrika yeni donanım, teknolojiler ve sistemlerle güncellenerek TNGA mimarisi ile üretilecek araçlar için hazırlanacak. TMMF hazırlık aşamasına katkı için 300 geçici sözleşmeyi kalıcı sözleşmeye dönüştürecek, tam kapasiteye ulaşıldığında 400 çalışan daha kalıcı olarak istihdam edilecek.

 

Toyota Başkan Yardımcısı ve Toyota Avrupa Yönetim Kurulu Başkanı Didier Leroy fabrikadaki yeni yatırım için şunları söyledi; “Avrupa fabrikalarımızın global rekabet gücünü artırmaya devam ediyoruz. TNGA platformuna uygun üretimin başlaması bu planın önemli bir parçası. TMMF tesisinin güncellenmesi çalışanlarımıza ve tedarikçilerimize olan güvenimizin ve yaptıkları işlerin kalitesinin bir göstergesidir. Ayrıca Fransa hükümeti ve yerel yöneticilerin de desteklerine teşekkür ediyoruz.”

 

TMMF CEO’su Luciano Biondo ise yatırımın Toyota Grubu’nun TMMF’ye olan güvenini yansıttığını belirterek “2017’de yerel sendikalarla imzaladığımız esneklik anlaşması bu yatırım kararına katkı sağladı. Yeni yatırım yıllık 300.000 araç üretme hedefimizi yakalamamız için bir zemin hazırlayacak.” dedi.

 

Yatırım programı Fransa hükümeti ve yerel yönetimlerin eğitim, inovasyon ve çevresel performans alanlarında teşviklerinden de faydalanıyor.

 

Toyota üretim tesislerini yeni nesil TNGA platformunu temel alan taşıtlar inşa edebilecek şekilde güncellemek için global bir program başlattı. Gelecekte Toyota’nın global modellerinin çoğunluğu TNGA platformu ile üretilecek. TNGA şu anda yeni dördüncü nesil Prius ve C-HR crossover modellerinde kullanılıyor.

Son Güncelleme : 24 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo