Yeni Golf güvenlik ve bağlanabilirlikte çıtayı yükseltecek

Ototeknikveri     24 Ocak 2018 02:46

Volkswagen yeni Golf’ün güvenlik ve bağlanabilirlik bakımından sektörde standartları belirleyecek bir örnek olmasını istiyor. Yeni model 2019 yılı sonlarında üretime girecek.

Yeni Golf güvenlik ve bağlanabilirlikte çıtayı yükseltecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmadan yapılan açıklamada sekizinci nesil Golf’ün üretimi için 1.8 milyar Euro yatırım yapıldığı belirtildi. Volkswagen markasının kompakt otomobillerden sorumlu yöneticisi Karlheinz Hell “Gelişmiş otonom sürüş fonksiyonları ile yeni Golf, Volkswagen’i tam bağlantılı otomobiller çağına taşıyacak. Golf her zaman internete bağlı olacak, dijital kokpiti ve sürüş yardım sistemleri ile güvenlik ve bağlanabilirlik bakımından standartları yeniden belirleyecek.” dedi.

 

Golf Avrupa’nın en çok satılan otomobili ve Volkswagen için çok önemli bir model. Yeni nesil Volkswagen’in elektrikli I.D. ailesi ile şirket içi rekabete girecek. Volkswagen gelecek yılın sonunda I.D. pilli hatchback otomobilin üretimine yeni Golf ile birlikte başlayacak. Otomobil 2020’de Golf dizel ile kıyaslanabilir bir fiyatla satışa çıkacak.

 

Volkswagen satın alma yöneticisi Ralf Brandstaetter yeni nesil Golf’ün I.D. ailesi ile birlikte Volkswagen için en önemli model serisi olduğunu belirtti. Yeni Golf ile ilgili artık pek çok detay son şeklini alıyor ve Wolfsburg’da yapılacak üretim için %80’i daha önce de Volkswagen ile çalışmış tedarikçilerle şimdiden anlaşmalar yapıldı.

 

Golf’ün sekizinci nesli de Volkswagen’in Wolfsburg fabrikasında üretilmeye devam edilecek. Firma şu anda Wolfsburg’da mevcut Golf’ten günde 2000 adet üretiyor. 1973 yılından bu yana 34 milyondan fazla Golf otomobil sahiplerine ulaştırıldı.

 

2017 yılının Kasım ayına kadar Golf satışları Avrupa’da %2 düşerek 444.226 adet oldu. Golf satışları Volkswagen markasının toplam satışlarının neredeyse üçte birini oluşturuyor. Avrupa’nın iki numaralı en çok satan otomobili ise geçen yıl 296.856 adet satılan Renault Clio.

Son Güncelleme : 29 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo