Rolls-Royce yeni SUV’sini kapalı etkinliklerde gösterecek

Ototeknikveri     25 Ocak 2018 12:17

Rolls-Royce yeni SUV’sini potansiyel müşterilerine yaz aylarında kapalı etkinliklerde gösterecek. Rolls-Royce, yeni ultra lüks segmentinde Bentley ve Lamborghini’ye katılmaya hazırlanıyor.

Rolls-Royce yeni SUV’sini kapalı etkinliklerde gösterecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cullinan kod adı ile bilinen SUV bir süredir Almanya’da Nurburgring pistinde test ediliyor. Mühendisler, Rolls Royce’nin “kolayca her yerde kullanılabilecek” diye tarif ettiği otomobilin yol tutuşu üzerinde son çalışmalarını yapıyorlar.

 

Cullinan modelinin Rolls-Royce’nin yıllık satışını yıllık 5000’in üzerine çıkartması bekleniyor. Firma 2016’da 4011 adet otomobil sattı. 2017’de ise satışlar %16 düşerek 3362 adet oldu.

 

SUV, yeni Phantom’dan sonra Rolls-Royce’nin özel alüminyum platformu ile üretilen ikinci model olacak.

 

Platform sadece Rolls-Royce’ye özel. Firmanın CEO’su Torsten Muelller-Oetvos geçen yıl Phantom’un tanıtımında yaptğı açıklamada “Seri üretim kaporta kullanmıyoruz. Seri üretim tasarım bakımından yapabileceklerinizi kısıtlıyor.” demişti.

 

Torsten Mueller-Oetvos ayrıca Bentley Bentayga’ya gönderme yaparak “Rolls-Royce müşterileri kamuflajlı bir Audi Q7 istemiyor.” dedi. Bentayga, Q7 ve Lamborghini Urus ile aynı Volkswagen Grup platformunu kullanıyor.

 

Rolls-Royce SUV’nin, Phantom sedan gibi, 563 hp gücündeki ikiz turboşarjlı V-12 motoru kullanması bekleniyor.

 

Rolls-Royce yeni SUV’sini yaz sonunda tanıtabilir. Satışlar ise yıl sonuna doğru başlayacak. 2019 yılı başlarında müşteriler yeni otomobillerini teslim alacak. Rolls-Royce, Cullinan projesini bir crossover ya da SUV olarak isimlendirmekten çekiniyor, bunun yerine “arazi aracı”, “yüksek binişli araç” gibi ifadeler kullanıyor.

Son Güncelleme : 29 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo