Citroen C4’ten tamamen vazgeçmedi

Ototeknikveri     28 Ocak 2018 10:21

Citroen geçen yıl C4 modelini durdurmuştu ancak firmanın CEO’su Linda Jackson C4 Cactus için “sadece bir geçiş evresi” ifadesini kullanarak C4 kadar geleneksel olmasa bile gerçek bir C segmenti modele orta vadede geri döneceklerini açıkladı.

Citroen C4’ten tamamen vazgeçmedi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen geçen yıl satışları düşen C4 hatchback modelini durdurmuş ve umutlarını yeni C4 Cactus’a bağlamıştı. Firmanın CEO’su Linda Jackson ise henüz C4’ten tamamen vazgeçmiş değil. Jackson, C segmentinin Citroen için çok önemli olduğunu belirterek “Yeni modellerimizi çıkartırken bir anlamda C4’ün yerini alacak bir otomobil de hazırlayacağız. Cactus ortadan kalkmayacak ama yeni bir C segmenti modelimiz olacak. Bu geleneksel bir ürün olmayacak. Zaman geçtikte temel model stratejimize geri döneceğiz yani mutlaka bir C segmenti ürün sunacağız. C4 bir geçiş aşamasını temsil ediyor, bu stratejimizi gerçekleştirmemiz için pragmatik bir yol.” diye konuştu.

Jackson Citoren’in Cactus modeli için koyduğu prensipleri zaman içinde sulandırdığı veya bu prensiplerden vazgeçtiği iddiasına karşı çıktı ve “İlk C4 Cactus’u hala seviyorum. O model bize çok ilham kaynağı oldu” dedi.

Citroen’in global satışları 2017 yılında düşüşe geçti. Bunda özellikle yerli markaların güçlendiği ve Citroen’in portföyünde SUV bir model sunmadığı Çin’deki %48’lik büyük gerileme neden oldu. Öte yandan, Jackson C3 Aircross ve C5 Aircross modellerinin Citroen’de işleri yeniden yoluna koyacağına inanıyor.

Linda Jackson aynı zamanda 2021’e kadar Citroen satışlarının %10’unun internet üzerinden gerçekleştirileceğini belirtti ve şunları ekledi: “Öyle bir nokta gelecek ki, müşteriler artık otomobillere internet üzerinden bakacak, konfigürasyonunu, renk ve opsiyonel özellik seçimlerini internet üzerinden yapacak, otomobilin siparişini de yine internetten yapabilecek. Bayiye belki sadece sürüş testi için gidecekler. Bu noktaya yakın zamanda geleceğiz.”

Son Güncelleme : 29 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo