Yeni Polestar 1: fiyatlar, özellikler ve yeni video

Ototeknikveri     28 Ocak 2018 11:37

Polestar 1 hibrit 2019 yılında abonelik servisi ile gelecek.

Yeni Polestar 1: fiyatlar, özellikler ve yeni video
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Artık Volvo’nun alt markası değil bağımsız bir marka olan Polestar ilk bağımsız modeli Polestar 1’i 2019’da üretime sokacak. Çin’deki yeni bir fabrikada üretilecek model sadece soldan direksiyonlu versiyonla satılacak. Yeni modelin fiyatının Avrupa’da 130.000 euro’dan başlaması bekleniyor.

 

Üretime hazır coupe modelle birlikte, Polestar iki elektrikli model daha hazırlıyor: Tesla Model 3’e rakip olacak bir sedan ve büyük bir SUV. Bu modeller Polestar 2 ve Polestar 3 olarak adlandırılacak.

 

Polestar 1 bir “Elektrikli Performans Hibrit” olarak tanımlanıyor ve 342 hp 2.0 litre dört silindirli benzinli motor ile önden çekişli sürüş sistemi kullanacak. Bir starter jeneratör 39 hp daha güç sağlarken, elektrikli motorlar da arka aksa 217 hp gönderecek. Böylece toplam güç 600 hp’yi bulacak. Tork ise 1000 Nm olacak. Polestar 1, 4 saniyeden kısa sürede 100 km/s hıza ulaşabilecek.

 

Polestar otomobilin sadece arka akstaki elektrikli motor ve starter jeneratör ile sürülebildiğini, bu modda 150 km elektrikli sürüş mesafesi sağladığını belirtiyor.

 

Yüksek performanslı hibrit sistemin yanı sıra, İsveçli firma Polestar 1’i Ohlins’ten sürücü tarafından özelliştirilebilir aktif süspansiyon ile donattı. Polestar bu sistemin iki milisaniyeden daha kısa sürede yol yüzeyindeki değişikliklere adapte olabildiğini iddia ediyor. Altı pistonlu kaliperlere sahip büyük Akebono frenler durdurma gücünü temin ederken, arka aksı süren planet dişli sistemli şanzıman, tork yönlendirme aracı olarak da görev yapıyor.

 

Polestar 1, S90 sedanın tasarım dilini alıyor ve 2+2 coupe formatına dönüştürüyor. 4500 mm uzunluğundaki araç S90’dan daha kısa, aynı zamanda sedan 320 mm daha kısa bir aks mesafesine sahip.

 

Ön kısımda Volvo’nun tipik ön panjuru “Thor’s Hammer” LED farlarla çevrelenmiş. Yan kısım oldukça sade ve temiz çizgilere sahip. C şekilli arka lambalar Polestar logosu ile birlikte köşeli arka kısmı biraz renklendiriyor.

 

Gövde panellerinde yüksek oranda karbon fiber kullanımı ağırlığı çelik konstrüksiyonla birlikte 230 kg azaltmış. Firma yılda 500 adet Polestar 1 üretmeyi planladığını ve otomobillerin yeni Volvo XC40 için kullanılan ile benzer bir abonelik sistemi ile pazarlayacağını açıkladı.

 

Abonelik sisteminde aylık ödemeler sigorta, bakım ve istenen zamanlarda diğer araçlara kısa süreli erişimi de kapsayacak. Aboneliklerin iki ya da üç yıllık olması planlanıyor. Bu süre dolduğunda abonenin otomobili yenilenecek. Eski otomobil ise tadilattan geçirilerek abonelik sistemine bu kez ikinci el otomobil kategorisinde sokulacak.

 

Polestar bundan sonra bağımsız bir marka olarak lanse edilecek olsa da, resmi olarak Volvo’ya ve Geely Holdings bünyesindeki iki yatırım şirketine ait bir yan kuruluş statüsünde bulunuyor.

Son Güncelleme : 29 Ocak 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo