Mercedes EQC elektrikli SUV testte görüntülendi

Ototeknikveri     01 Şubat 2018 03:49

Mercedes-Benz yeni Mercedes EQC modelini yollarda test etmeye başladı. Yeni elektrikli SUV’yi test esnasında gösteren bir video yayınlandı.

Mercedes EQC elektrikli SUV testte görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes EQC, 2016 Paris Motor Show’da tanıtılan Mercedes Concept EQ’nun üretim versiyonu. Üretim versiyonunun konseptteki “elektro” görünümlü dinamik dış cephe tasarımını büyük ölçüde koruduğu görülüyor. Tanıtımda Mercedes-benz konseptin üretime yakın bir tasarıma sahip olduğunu açıklamıştı.

Mercedes Concept EQ ön ve arka akslarda iki elektrikli motora sahip. Motorların toplam güç çıkışı 300 kW (402.14 hp), tork değeri ise 700 Nm. Mercedes-Benz otomobilin bu sistemle 5 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıktığını belirtiyor. Konsept, aksların arasında, otomobilin zemininde konumlandırılmış 70 kWh bir pile sahip. Pil 500 km’lik elektrikli sürüş mesafesi sunuyor.

 

Mercedes EQC 2019’da Almanya’nın Bremen şehrindeki fabrikada üretime girecek. Almanya’dan kısa süre sonra aynı yıl içinde Çin’de de üretim başlayacak. Mercedes GLC’nin elektrikli kardeşi Norveç’te şimdiden ön siparişe açıldı. İlk yarım saat içinde 1000 siparişe ulaşıldı.

 

Mercedes EQC bir buçuk yıl içinde – 2019’un ikinci yarısında - satışa çıkacak.

 

 

 

 

Son Güncelleme : 01 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo