Ford Avrupa için umudunu Focus’a ve diğer yeni modellere bağladı

Ototeknikveri     01 Şubat 2018 01:38

Ford Avrupa’da bu yıl başını Focus’un çektiği büyük bir ürün atağı yapacak.

Ford Avrupa için umudunu Focus’a ve diğer yeni modellere bağladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi yeni nesil Focus’u Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı yerine Nisan ayında özel bir etkinlikle tanıtacak.

 

Ford bu kez Focus versiyonlarını tıpkı yeni Fiesta’da olduğu gibi daha fazla birbirinden farklılaştırdığını belirtiyor. Bu yıl çıkacak Focus versiyonları lüks Vignale, sportif ST-Line ve station versiyonları ile gelecek. Daha sonra performans versiyonu ST ve SUV stili Active çıkacak.

 

Cenevre tanıtımları

Ford Edge büyük SUV ve Ka+ yarı kompakt otomobilleri Cenevre’de tanıtacak.

 

Firma Avrupa’da Edge modelinin yedi koltuklu versiyonunu da çıkartabilir. Çin’de üç sıra koltuklu Edge modeli satılıyor. Bu ayın başlarında Ford Finans Direktörü Bob Shanks SUV’leri kast ederek otomobil üreticisinin Avrupa ürün planının “daha fazla üç sıra koltuklu araç” içerdiğini söyledi. Ford şu an Batı Avrupa için yedi koltuklu SUV satmıyor. Rusya’da ise üç koltuklu versiyona sahip Explorer satılıyor.

 

Geçen yıl Frankfurt’ta tanıtılan Mustang spor otomobilin yenilenen bir versiyonu da bu yıl içinde satışa çıkacak.

 

EcoSport yarı kompakt SUV de dört çekişli sürüş sistemiyle birlikte yeni çıkacak modellerden. Fiesta Active ve ST modellerinin lansmanları bu yıl Fiesta serisini tamamlayacak.

 

24 Ocak’ta yapılan açıklamada Ford Avrupa’daki kârının 2016’da rekor seviyelerden 2017 yılında %81 düşüşle 234 milyon dolara gerilediğini belirtti. Bunda yükselen garanti masrafları, ham madde maliyetleri ve Brexit’in etkili olduğu ifade edildi.

 

Ford Focus’un Avrupa versiyonlarını Almanya Saarlouis’de üretmye devam edecek. ABD versiyonu ise Çin’de üretilecek.

 

Focus otomobillerin Avrupa’daki satışları geçen yıl 212.806 adetle bir önceki yıla göre önemli bir değişiklik olmadan kaldı. Focus Avrupa’da Fiesta’dan sonra Ford’un en çok satan ikinci modeli. Fiesta’nın satışları ise geçen yıl %15 düşüşle 254.059 adet oldu.

Son Güncelleme : 01 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo