Seat’ın ilk elektrikli modeli Born ya da E-Born adı ile 2020’de çıkacak

Ototeknikveri     02 Şubat 2018 02:51

Seat’ın ilk elektrikli otomobili Born ya da E-Born adını alacak ve Leon ile benzer boyutta olacak.

Seat’ın ilk elektrikli modeli Born ya da E-Born adı ile 2020’de çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aynı boyutu paylaşmalarına rağmen, Born modelinin iç kabini Leon’dan çok daha geniş olacak. Volkswagen Grubu’nun elektrikli MEB platformunu kullanan model 2020’de gelecek. Yeni model için yapılan isim tescilleri SEAT Born, Born-E ve E-Born şeklinde. Bu üç isimden hangisinin kullanılacağı henüz bilinmiyor. Modele adını veren El Born, Barselona şehrinin en popüler semtlerinden birisi ve elektrikli bir otomobil için ideal bir ortam.

Seat otomobilin hangi kaporta stilinde olacağını henüz açıklamadı ancak pile yer açmak için hafifçe yükseltilmiş bir zemin ve tavan çizgisi ile hatchback formunun kullanılması muhtemel.

Seat Ar-Ge yöneticisi Dr. Matthias Rabe fiyat bakımından yeni modelin Ateca ile benzer seviyede olacağını açıkladı. Bu aynı zamanda Volkswagen I.D. ve üst seviye bir dizel Golf ile yakın, 28.000 euro civarında bir fiyat anlamına geliyor.

Rabe aynı zamanda Seat’ın yeni otomobili iki farklı güç çıkışı ile sunacağını, ayrıca yeni platformun online abonelikler, yazılım tabanlı servisler ve güncellemelere imkan vereceğini, bu sayede otomobilin sürekli yeni özelliklere kavuşabileceğini söyledi. Rabe’ye göre haftalık, aylık ya da yıllık periyodlarla yapılabilecek bu güncellemeler ile otomobilin performansı da artırılabilecek.

 

Matthias Rabe otomobilin %95 tamamlandığını, aks mesafesi, genişlik ve şasi uzunluğuna karar verildiğini açıkladı.

 

Son Güncelleme : 02 Şubat 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo